Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu spune că DNA trebuie să gestioneze mai atent subiecte precum investiţii Nokia la Cluj

Miercuri, 19 Martie 2008 (16:50:30)

Subiecte legate de investiţii importante, precum Nokia la Cluj, trebuie gestionate de către Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA) cu mai multă grijă din punct de vedere comunicaţional, pentru ca investitorii să nu fie "speriaţi" şi trimişi în altă parte, a declarat premierul Tăriceanu.
  "Dacă asta este treaba DNA să-i investigheze pe speculanţii imobiliari, dacă au ieşit din cadrul legal, nu am niciun fel de problemă, dar altfel aceste subiecte trebuie gestionate din punct de vedere comunicaţional de către DNA cu multă grijă, pentru că în timp ce Guvernul face eforturi să atragă investitorii, nu cred că e rolul DNA să-i sperie şi să-i trimită în altă parte", a spus Tăriceanu.

El a arătat că DNA nu s-a ocupat şi de creşterea "peste noapte" a preţurilor la terenurile din Titu, unde Renault construieşte un centru tehnologic.

"N-am auzit ca DNA să se fi ocupat de acest lucru. Dacă procedăm în felul acesta, foarte mulţi care sunt cu investiţii şi vor să vină în România vor sta să se gândească de şapte ori şi, probabil, vor renunţa, pentru că nu doresc, din punct de vedere al imaginii publice, ca numele lor să fie asociat cu anchete, procuraturi şi care să dea impresia că nu respectă cadrul legal", a adăugat premierul.

Preşedintele CJ Cluj Marius Nicoară a anunţat, marţi dimineaţă, că pe adresa instituţiei a sosit o scrisoare din partea DNA, Serviciul Teritorial Cluj, prin care se cere prezentarea documentaţiei aferente începerii şi continuării negocierilor cu compania Nokia, materializată prin încheierea contractului de asociere.

DNA a informat, marţi, că Serviciul Teritorial Cluj face cercetări în privinţa împrejurărilor în care anumite persoane fizice sau juridice au cumpărat terenuri la Jucu înaintea relocării fabricii de telefoane.

"Serviciul Teritorial Cluj nu efectuează cercetări în legătură cu negocierea sau încheierea contractului de asociere între compania Nokia şi Consiliul Judeţean Cluj privind deschiderea unei fabrici de telefoane în Jucu şi nici în legătură cu investiţia efectuată de compania Nokia la Jucu, aşa cum, în mod eronat, a rezultat din declaraţia aparţinând preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, citat de agenţii de presă şi posturi de televiziune", se arăta într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

DNA a mai precizat că investigaţia vizează împrejurările în care anumite persoane fizice şi juridice au achiziţionat terenuri în comuna Jucu anterior relocării fabricii şi încheierii contractului de asociere, existând suspiciuni că respectivele persoane au beneficiat de informaţii potrivit cărora compania Nokia urma să deschidă o fabrică pe acele terenuri.

"Utilizarea unor informaţii care nu erau destinate publicităţii putea să aducă beneficiarilor foloase necuvenite prin creşterea valorii terenurilor achiziţionate. În acest scop, Serviciul Teritorial Cluj a solicitat informaţii şi documente atât Consiliului Judeţean Cluj cât şi altor instituţii publice", se mai arăta în comunicatul citat.

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat în şedinţa din 23 martie 2007 încheierea memorandumului de înţelegere şi a contractului de asociere în participaţiune între judeţul Cluj, SC Tetarom SA şi SC Nokia Entreprinse Solutions SRL, contract care a fost semnat la Bucureşti în 26 martie 2007.

Compania Nokia a început, în februarie 2008, producţia de telefoane mobile la fabrica din judeţul Cluj, unde va fi ansamblat modelul 1200 pentru pieţele din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

Primarul Clujului Emil Boc a cerut, miercuri, tuturor politicienilor "să nu murdărească investiţia Nokia" cu interese politicianiste şi electorale, afirmând că venirea altor investitorii strategici la Cluj stă sub semnul întrebării, din cauza investigaţiilor DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu spune că DNA trebuie să gestioneze mai atent subiecte precum investiţii Nokia la Cluj.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu spune că DNA trebuie să gestioneze mai atent subiecte precum investiţii Nokia la Cluj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte