Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Emil Boc cere politicienilor "să nu murdărească investiţia Nokia" cu interese electorale

Miercuri, 19 Martie 2008 (13:15:45)

 Primarul Clujului Emil Boc a cerut, miercuri, tuturor politicienilor "să nu murdărească investiţia Nokia" cu interese politicianiste şi electorale, afirmând că venirea altor investitorii strategici la Cluj stă sub semnul întrebării, din cauza investigaţiilor DNA.

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că investitorii strategici care erau pregătiţi să vină la Cluj "stau sub semnul întrebării", din cauza evenimentelor care au avut loc cu o zi în urmă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Se încearcă manipularea politicianistă a acestui success. Am urmărit consternat cele întâmplate ieri (marţi - n.r.) şi am primit nenumărate semnale. O simplă anchetă poate compromite succesul economic de viitor al Clujului", a declarat liderul PDL Emil Boc.

El a adăugat că anchetele trebuie să-şi urmeze cursul, indiferent dacă este sau nu campanie electorală, dar să nu fie folosite de politicieni.

"Vreau să trag acest semnal, ca politicienii să lase deoparte orice încercare de a lega investiţia Nokia de cercetarea penală, pentru că asta are un impact uriaş dincolo de judeţ. Suntem invidiaţi de cei din afara Clujului, interesaţi să existe un conflict la Cluj. Să nu se folosească electoral această anchetă, pentru că firme cu care eram în contact stau acum sub semnul întrebării şi pot lua alte decizii. Suntem invidiaţi şi suntem, ca judeţ, ţintă naţională şi internaţională. Politicienii clujeni trebuie să susţină această investiţie", a declarat Boc.

El a spus că cei interesaţi să existe un conflict sunt politicieni din afara Clujului, însă a refuzat să îi nominalizeze.

"Încercarea unora de a crea o neîncredere în această investiţie trebuie contracarată. Vreau ca şi campania electorală să fie scoasă de sub aspectul acestei cercetări penale. Să se dea bătălia sub aspectul realizărilor", a spus Emil Boc.

Preşedintele PDL a precizat că nu se referă, atunci când vorbeşte despre aceşti politicieni, la preşedintele CJ Cluj, Marius Nicoară.

"Este exclus Marius Nicoară din aceste acuzaţii, sunt solidar cu Marius Nicoară în toate aceste investiţii. Eu sunt convins că nu este nicio problemă, eu nu am cunoştinţă de nereguli, am participat la multe negocieri. Pe fondul campaniei, spunând că se bat ei local, alţii încearcă să blocheze modelul de succes al Clujului. Este corect să aşteptăm o sentinţă definitivă şi apoi să vedem dacă cineva a săvârşit o ilegalitate. Să nu credeţi că totul este văzut în afara Clujului ca un succes", a adăugat Emil Boc.

El a spus că face acest apel către politicieni în condiţiile în care judeţul Cluj a pierdut deja o investiţie majoră, "comparabilă cu cea a Nokia". "Este o clauză de confidenţialitate cu acest investitor, nu pot să precizez despre cine este vorba. Nu trebuie să se profite de o anchetă judiciară de către politicieni şi nu numai pentru a crea o atmosferă nefavorabilă, pentru ca alţi investitori să ocolească judeţul. Am informaţii în acest sens, dar nu pot să spun mai mult deocamdată", a spus Boc.

Potrivit sursei citate, persoanele din afara ţării "nu fac distincţie între Primărie sau Consiliul Judeţean, aici nu pierde Primăria sau Consiliul Local, ci pierde Clujul".

Boc a subliniat că DNA este exclus din orice referire a sa şi că această instituţie trebuie să îşi facă datoria până la capăt.

Preşedintele CJ Cluj Marius Nicoară anunţa, marţi dimineaţă, că pe adresa instituţiei a sosit o scrisoare din partea DNA, Serviciul Teritorial Cluj, prin care se cere prezentarea documentaţiei aferente începerii şi continuării negocierilor cu compania Nokia, materializată prin încheierea contractului de asociere.

DNA a informat, marţi, că Serviciul Teritorial Cluj face cercetări în privinţa împrejurărilor în care anumite persoane fizice sau juridice au cumpărat terenuri la Jucu înaintea relocării fabricii de telefoane.

"Serviciul Teritorial Cluj nu efectuează cercetări în legătură cu negocierea sau încheierea contractului de asociere între compania Nokia şi Consiliul Judeţean Cluj privind deschiderea unei fabrici de telefoane în Jucu şi nici în legătură cu investiţia efectuată de compania Nokia la Jucu, aşa cum, în mod eronat, a rezultat din declaraţia aparţinând preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, citat de agenţii de presă şi posturi de televiziune", se arăta într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

DNA a mai precizat că investigaţia vizează împrejurările în care anumite persoane fizice şi juridice au achiziţionat terenuri în comuna Jucu anterior relocării fabricii şi încheierii contractului de asociere, existând suspiciuni că respectivele persoane au beneficiat de informaţii potrivit cărora compania Nokia urma să deschidă o fabrică pe acele terenuri.

"Utilizarea unor informaţii care nu erau destinate publicităţii putea să aducă beneficiarilor foloase necuvenite prin creşterea valorii terenurilor achiziţionate. În acest scop, Serviciul Teritorial Cluj a solicitat informaţii şi documente atât Consiliului Judeţean Cluj cât şi altor instituţii publice", se mai arăta în comunicatul citat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, a exclus posibilitatea ca anumite persoane fizice şi juridice să fi cumpărat terenuri în comuna Jucu înainte de a fi făcută publică oficial intenţia de asociere cu Nokia privind construirea unei fabrici de telefoane mobile în Cluj.

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat în şedinţa din 23 martie 2007 încheierea memorandumului de înţelegere şi a contractului de asociere în participaţiune între judeţul Cluj, SC Tetarom SA şi SC Nokia Entreprinse Solutions SRL, contract care a fost semnat la Bucureşti în 26 martie 2007.

Compania Nokia a început, în februarie 2008, producţia de telefoane mobile la fabrica din judeţul Cluj, unde va fi ansamblat modelul 1200 pentru pieţele din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emil Boc cere politicienilor "să nu murdărească investiţia Nokia" cu interese electorale.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emil Boc cere politicienilor "să nu murdărească investiţia Nokia" cu interese electorale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte