Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lupescu: Copos a legalizat şpaga în arbitraj

Miercuri, 19 Martie 2008 (16:28:12)

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, este cel care a legalizat şpaga în arbitraj şi a adăugat că nu-i acuză acum pe arbitri că fură.
  "Apar persoane ca domnul Copos care spun că e cea mai neagră perioadă a arbitrajului românesc. Păi eu cred că cea mai neagră perioadă a fost când el a legalizat şpaga în arbitraj. Vă aduceţi aminte cu magazinele Samsung cu preţ preferenţial şi aşa mai departe. Şi acum vorbesc ei despre arbitrii tineri. Nu au moralitatea necesară să o facă. Pentru că ei sunt cei, şi mai ales domnul Copos, sunt cei care au făcut în arbitraj marile nenorociri", a spus Lupescu.

Întrebat dacă Lupescu ar putea fi sancţionat dacă nu-şi probează afirmaţiile, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a răspuns: "Să îl dea în judecată Copos. Şi dacă Lupescu nu dovedeşte că le-a deschis magazine, atunci Lupescu să plătească. Nu am luat pe nimeni în vizor. Dacă domnul Copos nu câştigă, este disperat şi atunci dă în arbitri, care au greşit şi în favoarea şi în defavoarea Rapidului. Eu nu pot să-i spun şpagă, e o exprimare greşită. El a deschis acele magazine pentru arbitri în scopul de a câştiga dintr-o activitate pe care el o coordona, ceea ce nu era corect".

"Lupescu poate demonstra. În momentul în care deschizi magazine pentru nişte arbitri, şi le-a făcut preţuri preferenţiale cu plata la termen, asta ce e? Ăla a fost un act de corupţie", a continuat Sandu.

Lupescu a mai declarat că FRF încearcă să fie imparţială şi a subliniat că declaraţiile anumitor conducători "îmbolnăvesc" fotbalul. "În tur se spunea că facem jocurile pentru CFR, acum este avantajată Steaua. Încă o dată, federaţia nu are niciun partipris pentru nicio echipă. Şi încercăm să fim cât mai neutri. Sunt trataţi la fel, echidistant. Declaraţiile anumitor conducători îmbolnăvesc fotbalul. Dacă unii oameni investesc în fotbal, asta nu înseamnă că stabilesc şi regulamentele. De ce să protejez eu, prin neconvocarea unui arbitru suspiciunea unui conducător, care este bolnav. Dacă el a dat bani în trecut nu înseamnă că are dreptul să acuze acum", a spus Lupescu.

Mircea Sandu consideră că performanţa echipelor este afectată de scandalurile care sunt în jurul fotbalului românesc. "Eu cred că nu putem face performanţă cu astfel de atitudini, pentru că ei nu transmit decât scandaluri, bătaie şi apeluri la divinitate. Noi nu suntem oamenii care să ne bălăcărim şi sperăm să transmitem o altfel de atitudine", a spus Sandu.

Şeful FRF afirmă că ameninţările cu scoaterea echipelor de pe teren fac parte dintr-o strategie a conducătorilor de a pune presiune pe arbitri, dar finanţatorii din fotbal ar trebui, în opinia lui Sandu, să pună presiune pe propriile lor familii. "În arbitraj, începând cu anul 2007, trebuia făcută o mişcare. Dacă vorbeşti cu toţi conducătorii, toţi spun că preferă arbitri tineri. Dar să-i lăsăm în pace. Ridicăm prea mult problema corupţiei în arbitraj, dar eu cred că arbitrii din Liga 1 nu sunt corupţi. Important este să terminăm cu măgăriile astea cu retrasul echipei de pe teren. Şi ce dacă retragi echipa de pe teren? E prevăzută sancţiune în regulament, care e problema. Pun presiune pe arbitru. Păi pune nene presiune pe familia ta, pe cine vrei tu, lasă arbitrii în pace. Am înnebunit cu arbitrii străini, toţi vor arbitrii străini. Păi numai în lumea a treia se întâmplă asta, înseamnă că suntem în lumea a treia. S-a greşit în defavoarea Clujului, Rapidul doar plânge. Dar când s-a greşit în favoarea Rapidului nu se vede. Steaua chair nu are greşeli în defavoarea ei. Timişoara nu are greşeli în defavoarea ei, dar domnul Iancu se plânge. Păi poate să plângă Urziceniul, poate să plângă UTA, Bistriţa. Da, au fost dezavantajaţi!", a declarat Sandu.

Preşedintele Mircea Sandu crede că observatorii de arbitri reprezintă o altă problemă a fotbalului românesc. "Solicitarea arbitrilor să fie observaţi de foşti jucători de fotbal şi mai puţin de către foşti arbitrii nu ridică nişte semne de întrebare? Aceşti observatori care s-au obişnuit în relaţia cu clubul şi care la divizia a doua şi a treia încă fac cărţile. Dar vom avea ac şi de cojocul lor!", a ameninţat Sandu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lupescu: Copos a legalizat şpaga în arbitraj.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lupescu: Copos a legalizat şpaga în arbitraj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte