Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a adoptat Ordonanţa ANI

Miercuri, 19 Martie 2008 (15:47:42)

Senatul a adoptat, miercuri, Ordonanţa 49/2007 privind funcţionarea ANI, care prevede că actul normativ trebuie să se aplice în cazul averilor nejustificate, inspectorii de integritate urmând să verifice dacă diferenţele de avere sunt sau nu justificate, în vederea eventualei sesizări a instanţei.
  Senatul a adoptat, cu 79 de voturi "pentru" şi 4 voturi "împotrivă", proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Senatorii au aprobat acest act normativ prin ridicare de mână, ei reclamând la votul unei legi anterioare defecţiuni la sistemul electronic.

Ordonanţa ANI aprobată de Senat se aplică în cazul averilor nejustificate, inspectorii de integritate urmând să verifice dacă diferenţele de avere sunt sau nu justificate, în vederea eventualei sesizări a instanţei.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, prezent la dezbateri, a arătat că votul senatorilor asupra Ordonanţei ANI reprezintă un semnal "extrem de puternic" pe care România îl va trimite Comisiei Europene, astfel încât, în raportul din iunie, să fie înregistrate progrese în domeniul justiţiei.

El a mai spus că utilizarea în legea ANI a termenului "avere nejustificată" prezintă suficiente garanţii pentru respectarea drepturilor omului.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a cerut Senatului să dea un vot de principiu asupra menţinerii în lege fie a caracterului ilicit, fie a caracterului nejustificat pentru averile care fac obiectul actului normativ.

Senatorul PNL Norica Nicolai a arătat că Regulamentul nu prevede forma de vot "de principiu", astfel că, prin votul dat, se va modifica eventual legea. În replică, Şerban Nicolae a arătat că îşi retrage propunerea, pentru a nu se interpreta că intenţionează să blocheze actul normativ.

Senatorul PSD Ioan Chelaru a precizat că nu va vota pentru legea ANI în forma adoptată de Comisia juridică, potrivit căreia averile nejustificate sunt controlate de inspectorii ANI.

La vot au participat toţi senatorii miniştri, şedinţa de miercuri fiind ultima înaintea summit-ului NATO. Senatul este Camera decizională în cazul acestui act normativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a adoptat Ordonanţa ANI.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a adoptat Ordonanţa ANI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte