Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România şi celelalte state UE trebuie să publice o listă cu beneficiarii fondurilor din agricultură

Miercuri, 19 Martie 2008 (15:56:43)

România trebuie să publice, până la 30 aprilie 2009, o listă a tuturor beneficiarilor de plăţi pentru agricultură şi dezvoltare rurală din fonduri UE, pe un site creat în acest scop, obligaţie care revine tuturor statelor membre UE, pentru creşterea transparenţei.
  Comisia Europeană a adoptat, miercuri, normele unui regulament privind transparenţa în gestionarea fondurilor UE, care prevede că fiecare stat membru trebuie să facă publică o listă detaliată a tuturor beneficiarilor plăţilor din fonduri UE pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

Informaţiile trebuie să fie disponibile de la data de 30 aprilie a anului următor celui în care au fost făcute plăţile şi rămân pe site timp de doi ani de la data publicării.

"Până la 30 aprilie 2009, numele complet al fiecărui beneficiar, precum şi localitatea de care aparţine acesta sau, dacă este cazul, codul poştal, vor fi publicate într-o manieră clară, armonizată pe site-urile naţionale. Acestea vor include un instrument de căutare care va permite publicului să vadă ce sume a primit fiecare persoană sau societate. Sumele vor fi defalcate în plăţi directe către agricultori şi alte măsuri de sprijin", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

În cazul beneficiarilor de fonduri pentru dezvoltare rurală, informaţiile publicate se vor referi atât la fondurile UE, cât şi la cele naţionale (programele de dezvoltare rurală sunt cofinanţate de la bugetul de stat).

"Publicarea informaţiilor despre fondurile de dezvoltare rurală va începe puţin mai devreme decât publicarea informaţiilor despre plăţile directe pentru agricultori. Pentru toate fondurile de dezvoltare rurală cheltuite între 1 ianuarie şi 15 octombrie 2007, informaţiile vor fi publicate până la data de 30 septembrie 2008 (interval în care România nu a primit fonduri UE pentru dezvoltare rurală, n.r.)", se spune în comunicat.

Comisia Europeană va administra propriul site, care va include link-urile către fiecare site naţional.

Noul Regulament financiar, adoptat în 2006, stabileşte că statele membre trebuie să asigure publicarea unei liste cu toţi beneficiarii tuturor formelor de finanţare din fondurile UE pentru agricultură şi dezvoltare rurală pentru fiecare exerciţiu financiar.

Regulamentul Comisiei, adoptat miercuri şi susţinut de statele membre, stabileşte în detaliu modul în care se va face această publicare, după ce Consiliul de Miniştri şi-a dat acordul în privinţa elementelor principale, în luna noiembrie a anului trecut.

Regulamentul cere statelor membre să informeze beneficiarii că datele personale vor fi făcute publice, precum şi asupra drepturilor prevăzute de normele UE referitoare la protecţia datelor, garantând astfel că sistemul respectă cerinţele privind protecţia datelor.

"Date fiind diferitele structuri organizaţionale de pe teritoriul UE, statele membre vor decide cine va fi responsabil de crearea şi administrarea site-urilor naţionale. Acestea pot, de asemenea, să decidă publicarea unor informaţii mai detaliate, dacă doresc. Comisia va administra propriul site, care va oferi legături către site-urile naţionale", se mai arată în comunicat.

Mai multe state membre publică deja lista beneficiarilor fondurilor UE pentru agricultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România şi celelalte state UE trebuie să publice o listă cu beneficiarii fondurilor din agricultură.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România şi celelalte state UE trebuie să publice o listă cu beneficiarii fondurilor din agricultură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte