Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu îi cere lui Kovesi ca Parchetul ICCJ să respecte imunitatea parlamentarilor

Miercuri, 19 Martie 2008 (20:02:23)


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, îi solicită procurorului general Codruţa Kovesi respectarea imunităţii parlamentare, invocând informaţii din mass-media potrivit cărora Parchetul ICCJ anchetează o serie de parlamentari în legătură cu o moţiune depusă în urmă cu şase luni.
  Olteanu i-a adresat, miercuri, o scrisoare procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, în care liberalul "constată faptul că, potrivit unor surse mass-media, Parchetul ICCJ anchetează o serie de parlamentari pe marginea unei moţiuni de cenzură depuse în urmă cu 6 luni în Parlamentul României".

Conform unui comunicat al Camerei remis agenţiei MEDIAFAX, Olteanu aminteşte că, "potrivit articolului 72 din Constituţia României, parlamentarii beneficiază de imunitate în acţiunile parlamentare pe care aceştia le întreprind în exercitarea mandatului, neputând fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului".

"Preşedintele Camerei Deputaţilor solicită pe această cale adoptarea «măsurilor necesare pentru respectarea prevederilor constituţionale şi a imunităţii parlamentare ca atribut esenţial al puterii legislative»", se arată în comunicat.

Senatorul PDL Radu Berceanu şi vicepreşedinte PDL Cristian Boureanu au dat detalii, miercuri, procurorilor, despre semnăturile de susţinere a moţiunii de cenzură a PD din iunie anul trecut, politicienii fiind convocaţi ca urmare a unei sesizări a senatorului PRM Gheorghe Funar.

Ce doi politicieni au fost întrebaţi de procurorii Parchetului instanţei supreme în legătură cu persoanele care au susţinut moţiunea, informează Biroul de Presă al Ministerului Public.

Senatorul PRM Gheorghe Funar susţine, într-un denunţ penal adresat procurorului general al României, că PD şi PLD au falsificat mai multe semnături de pe lista de susţinere a moţiunii de cenzură a PD. Într-un denunţ penal "împotriva persoanelor care au semnat în fals tabelul anexă la moţiunea de cenzură şi a celor care s-au asociat la săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals", Funar afirmă că au fost falsificate semnăturile mai multor parlamentari care apar pe tabelul respectiv. El a dat ca exemplu cazul senatorului Ioan Talpeş, despre care arăta că este plecat de mai multe zile din ţară, într-o delegaţie în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu îi cere lui Kovesi ca Parchetul ICCJ să respecte imunitatea parlamentarilor .
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu îi cere lui Kovesi ca Parchetul ICCJ să respecte imunitatea parlamentarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte