Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană şi Năstase, îngrijoraţi de soarta românilor care nu-şi mai pot rambursa creditele

Miercuri, 19 Martie 2008 (16:26:53)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, s-au declarat îngrijoraţi, miercuri, de soarta românilor care au contractat credite şi care nu mai pot să le ramburseze, ei arătând că vor să îi sprijine pe aceştia prin experţii PSD.
  "Suntem extrem de preocupaţi de impactul pe care criza financiară internaţională, dar şi degradarea situaţiei macroeconomice, scumpirea ratei dobânzii şi deprecierea monezii naţionale îl are asupra celor care au contractat credite, în special cei care au contractat credite în Euro sau în valută", a spus Geoană.

El a arătat că românii care au luat un credit în urmă cu câteva luni în Euro şi aveau de plătit 50% cumulat ca rată a dobânzii, în acest moment, prin deprecierea monedei naţionale şi prin creşterea ratei dobânzii, au de plătit 175 %.

"Un număr foarte mare de români, mai tineri, dinamici, sunt în siutuaţia de a nu-şi putea rambursa în noile condiţii macroeconomice împrumuturile făcute. Analizăm cu experţii noştri posibilităţi de a încerca să le venim în sprijin. E o problemă serioasă cu care ne vom confrunta în anii viitori, şi anume incapacitatea românilor de a-şi da înapoi datoriile pe care le-au contractat într-o perioadă mai euforică, în condiţii mai dificile", a spus Geoană.

Întrebat care sunt soluţiile pe care le propune, Geoană a răspuns: "Experţii noştri vor încerca să vină măcar cu elemente de prudenţă sau de recomandare către instituţiile bancare şi non-bancare, care trebuie să fie mult mai prudente şi mai restrictive în ceea ce priveşte acordarea de credite".

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a precizat că aceasta este una dintre cele mai dificile probleme de examinat.

"Urmează să vedem dacă nu va fi nevoie chiar de o iniţiativă legislativă pentru a-i proteja pe cei care, uneori, cu anumită uşurinţă, au intrat în anumite relaţii contractuale şi şi-au asumat anumite credite iar acum situaţia lor devine aproape disperată", a spus Năstase.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană şi Năstase, îngrijoraţi de soarta românilor care nu-şi mai pot rambursa creditele.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană şi Năstase, îngrijoraţi de soarta românilor care nu-şi mai pot rambursa creditele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte