Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Transporturilor nu ştie cum a apărut pe lista de exproprieri firma lui Tăriceanu

Miercuri, 19 Martie 2008 (16:53:52)

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Barna Tanczos afirmă că nu ştie cum a apărut firma deţinută de premierul Tăriceanu pe lista din HG-ul privind exproprierea unor terenuri, menţionând că instituţia nu are posibilitatea să verifice datele primite de la Compania de Autostrăzi şi Drumuri.
  "Nu ştiu cum a apărut pe listă Automotive Trading Services, firmă despre care nu am auzit. Noi nu avem posibilitatea la minister să mergem pe teren şi să vericăm proprietarii. Procedura de expropiere este făcută de Compania de Autostrăzi şi Drumuri şi o firmă de avocatură, care pregăteşte documentaţia. Apoi se face o evaluare, fără să se ţină cont de cine este proprietar", a declarat pentru MEDIAFAX Barna Tanczos, secretarul de stat care a contrasemnat din partea Ministerului Transporturilor hotărârea de guvern.

Premierul Tăriceanu a negat că terenul pentru care firma Automotive Trading Services, la care deţine pachetul majoritar de acţiuni, este indicată drept proprietar într-o hotărâre de guvern ar mai aparţine acestei societăţi şi a precizat că nu a fost depusă nicio cerere de despăgubire.

Într-un comunicat transmis anterior de conducerea Automotive Trading Services se arată că firma nu mai deţine din iunie 2007 terenul inclus în hotărârea de guvern privind exproprierile pentru lucrări la DN 1, act normativ în care este însă menţionată ca proprietar, şi că nu a cerut despăgubiri.

Guvernul a suplimentat recent, prin hotărâre a Executivului, cu 10,7 milioane lei fondurile de despăgubire a deţinătorilor de terenuri expropriate pentru lucrări la DN 1 şi centura rutieră a Capitalei, după includerea pe lista expropriaţilor de noi persoane fizice şi societăţi.

În tabelul cuprinzând imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării figurează pe ultima poziţie, cu titlul de "numele proprietarului conform documentaţiilor tehnico-cadastrale", firma Automotive Trading Services, cu un teren de expropriat de 501 metri pătraţi dintr-o suprafaţă totală rezultată din acte de 20.000 metri pătraţi, în oraşul Otopeni (judeţul Ilfov).

Hotărârea de guvern, avizată de premierul Tăriceanu, este contrasemnată de Barna Tanczos, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, şi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Transporturilor nu ştie cum a apărut pe lista de exproprieri firma lui Tăriceanu.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Transporturilor nu ştie cum a apărut pe lista de exproprieri firma lui Tăriceanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte