Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actele privind vânzarea FC Rapid urmează să fie semnate până la sfârşitul săptămânii

Miercuri, 19 Martie 2008 (13:19:45)

Actele privind vânzarea unui pachet de 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA de către George Copos omului de afaceri Fathi Taher urmează să fie semnate până la sfârşitul acestei săptămâni, informează surse apropiate negocierilor.
  Copos şi Taher au ajuns la un acord privind cedarea acţiunilor, în momentul de faţă negocierile şi condiţiile privind vânzarea purtându-se la nivelul avocaţilor celor doi oameni de afaceri. Deşi iniţial apăruse informaţia că în schimbul celor 80 de procente George Copos va încasa aproximativ 40 de milioane de euro, Fathi Taher a dezminţit acest lucru, menţionând că suma exactă se va face publică în momentul în care tranzacţia se va perfecta. El a adăugat că suma respectivă se află deja într-un cont al lui George Copos.

De asemenea, Taher susţine că nu a acceptat cumpărarea acţiunilor decât cu o condiţie, ca George Copos să rămână acţionar minoritar şi să se ocupe în continuare de fotbal la FC Rapid.

În momentul de faţă, Copos controlează peste 99 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA prin AFC Rapid (fosta asociaţie non-profit care a administrat clubul) cu aproximativ 70 la sută, ca persoană fizică şi alte firme off-shore cu peste 29 la sută. Singurul acţionar minoritar la SC FC Rapid SA este Jean Valvis, care deţine sub 0,01 la sută.

În vara anului trecut, George Copos a majorat cotizaţia la AFC Rapid (acţionarul majoritar al SC FC Rapid SA) la 50.000 de euro anual, forţându-i asfel pe ceilalţi membrii să renunţe. Printre cei care au renunţat la părţile sociale din cadrul AFC Rapid se numără Jean Valvis (care deţinea 19,04762 la sută), Mircea Lucescu (4,76190la sută), Mircea Geoană ( 4,76190 la sută), Dinu Gheorghe (4,76190 la sută), Dan Ion Vlaicu Dan Ion (4,76190 la sută), Dan Ostahie (4,76190 la sută) şi Lukoil SA (4,76190 la sută).

Acum, George Copos controlează AFC Rapid cu peste 90 la sută ca persoană fizică şi firmele sale Ana Group SA, Ana Electronic SA, Ana Pan SA, Ana Co SRL, Ana Hotels SA, Ana Teleferic SA, Ana Imep SA şi Ana Mep SDV SA. Singurii membri rămâşi după majorarea cotizaţiei anuale sunt George Cobzăreanu (cu 4,76190 la sută) şi Ministerul Transporturilor (cu 4,76190 la sută).

Informaţiile apărute în presa centrală, conform cărora după preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la George Copos, Fathi Taher îi va instala în funcţia de preşedinte al FC Rapid pe Gino Iorgulescu şi în funcţia de antrenor principal pe Cristiano Bergodi au fost dezminţite miercuri.

"Nu este nimic adevărat, n-am vorbit cu nimeni şi nu mă interesează să mă întorc în fotbal", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Gino Iorgulescu. De asemenea, consilierul antrenorului Cristiano Bergodi, Renzo Rossi a declarat pentru MEDIAFAX, că nici el şi nici tehnicianul nu au fost contactaţi pentru preluarea echipei Rapid. "Noi nu am vorbit cu nimeni, nici cu domnul Taher, nici cu domnul Iorgulescu. Dacă vom fi contactaţi atunci ne vom decide dacă merită să ne întoarcem sau nu la Rapid", a spus Rossi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actele privind vânzarea FC Rapid urmează să fie semnate până la sfârşitul săptămânii.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actele privind vânzarea FC Rapid urmează să fie semnate până la sfârşitul săptămânii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte