Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statul capitalizează CFR cu 150 milioane euro pentru plata datoriilor către Electrica şi buget

Miercuri, 19 Martie 2008 (15:46:21)

Statul va majora capitalul social al CFR SAcu 560 milioane lei (aproximativ 150 milioane euro) pentru achitarea datoriilor pe care compania feroviară le înregistrează la Electrica şi la buget.
  Ministerul Transporturilor, în calitate de unic acţionar al companiei feroviare, va propune la Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor majorarea capitalului social cu suma de 560 milioane de lei, reprezentând 224 milioane de acţiuni în valoare de 2,5 lei/acţiune, se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Transporturilor.

CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, înregistra la sfârşitul anului trecut datorii în valoare totală 1,1 miliarde de lei, din care 210 milioane lei către bugetul general consolidat al statului şi 350 milioane de lei către Electrica.

Din totalul sumei de 560 milioane de lei, CFR va achita 350 milioane de lei către Electrica, reprezentând contravaloarea utilizării serviciilor furnizate de către aceasta, şi 210 milioane de lei către bugetul de stat, prin unităţile sale teritoriale, reprezentând TVA, alocaţii bugetare şi fond de risc pentru garantarea creditelor externe, datorate până la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă şi neachitate, inclusiv a accesoriilor aferente acestora.

Dacă CFR nu îşi achită datoriile, societatea Electrica ar putea întrerupe furnizarea energiei electrice.

Pe lângă Electrica, şi celelalte companii de distribuţie electrică din România au de recuperat sume de la CFR, în contul energiei furnizate.

Potrivit Ministerului Transporturilor, CFR SA a ajuns în această situaţie în primul rând din cauza subfinanţării pe o perioadă lungă de timp, dar şi ca urmare a neîncasării sumelor aferente prestaţiilor efectuate către CFR Călători.

În luna noiembrie a anului trecut, Compania Naţională de Căi Ferate - CFR SA şi-a majorat capitalul social cu 335 de milioane lei (100 de milioane euro), de la 144 de milioane lei la 479 de milioane lei, prin includerea valorii unor terenuri în suprafaţă de 39 de hectare din patrimoniu Sucursalei Regionale Bucureşti.

Compania se află pe o listă de 34 de societăţi pentru care Guvernul a decis, la finele anului 2006, ştergerea unor datorii bugetare istorice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul capitalizează CFR cu 150 milioane euro pentru plata datoriilor către Electrica şi buget.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statul capitalizează CFR cu 150 milioane euro pentru plata datoriilor către Electrica şi buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte