Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Valoarea timbrului verde pentru produsele IT&C va fi redusă la 1 martie

Luni, 4 Februarie 2008 (13:56:42)

Valoarea timbrului verde, plătit de cumpărătorii de bunuri electronice şi electrice, va fi redusă la 1 martie de la nivelul actual de 8,33 de lei, inclusiv TVA, la 5,95 de lei pentru echipamentele mari şi la 1,19 lei pentru produsele de dimensiuni reduse, precum telefoane mobile sau DVD playere.
  "Valoarea netă a timbrului verde scade de la şapte lei (fără TVA - n.r.) la cinci lei pentru echipamentele mari, cum ar fi LCD, televizoare, copiatoare, calculatoare, monitoare, centrale telefonice şi la un leu pentru echipamentele mici - telefoane mobile, DVD playere, PDA, detectoare radar. Pentru echipamentele industriale de tipul aparaturii de supraveghere, antene, emiţătoare, va fi colectată o valoare netă de 2 lei pe kilogram"' se arată într-un comunicat al asociaţiei Eco Tic, care gestionează colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Decizia urmăreşte stimularea vânzărilor de echipamente IT şi electronice de consum.

În plus, încasările Eco Tic aferente anului trecut au fost mai mari decât costurile colectării şi reciclării, potrivit asociaţiei.

"Acest lucru s-a datorat infrastructurii insuficiente de colectare la nivelul întregii ţări şi gradului redus de informare a populaţiei", a declarat, în comunicat, preşedintele Eco Tic, Valentin Negoiţă.

Pentru aparatele radio, CD playere portabile şi instrumentele muzicale nu va fi perceput timbrul verde.

Colectarea şi reciclarea deşeurilor revine tuturor producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de echipamentelor electrice şi electronice, potrivit unei directive europene.

Timbrul verde reprezintă contribuţia percepută consumatorilor pentru colectarea şi reciclarea deşeurilor echipamentelor electrice, electronice şi electrocasnice. Timbrul este achitat odată cu achiziţia produsului şi este inclus în preţul articolului.

În cazul articolelor produse de firmele din industria IT&C, timbrul verde a fost introdus la 30 aprilie 2007 de către asociaţia Eco Tic.

Eco Tic este o asociaţie non-profit a producătorilor şi distribuitorilor de echipamente electrice şi electronice, care preia de la membrii săi responsabilităţile legale privind colectarea, reutilizarea, reciclarea şi valorificarea deşeurilor. Asociaţia a fost înfiinţată în aprilie 2007 şi are 285 de membri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valoarea timbrului verde pentru produsele IT&C va fi redusă la 1 martie.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valoarea timbrului verde pentru produsele IT&C va fi redusă la 1 martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte