Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sarkozy: Parteneriatul strategic va întări în mod concret legăturile dintre România şi Franţa

Luni, 4 Februarie 2008 (18:20:24)

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat, luni, în Parlament, că a venit la Bucureşti să semneze un parteneriat strategic între România şi Franţa care va întări, în mod concret, legăturile dintre cele două ţări, în special în domeniul energiei şi al liberei circulaţii a oamenilor.
  Sarkozy a spus că domeniile de colaborare dintre România şi Franţa sunt "nenumărate" şi trebuie privite "fără tabuuri şi cu multă ambiţie", arătând că se referă, în primul rând, la energie. "Europa trebuie să diversifice şi să asigure căile de aprovizionare şi să promoveze energiile cu conţinut scăzut de Co2. De aceea, vrem să sprijinim proiectul în cadrul gazoductului ce leagă Caucazul de UE. Tările noastre au făcut alegerea energiilor nucleare şi nu putem să ne permitem să rămânem acum la cheremul furnizorilor indiferent cât ar fi de puternici aceştia, furnizorii de gaz, de petrol", a afirmat şeful statului francez.

Nicolas Sarkozy a adăugat că independenţa energetică a României şi Franţei reprezintă un "subiect major" de colaborare, de asemenea şi libera circulaţie a oamenilor în UE.

"S-au creat 150 de meserii, de posibilităţi care să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor, aceasta pentru a încuraja, bineînţeles, munca legală. Trebuie să luptăm împreună împotriva muncii ilegale, să încurajăm emigrarea legală", a arătat Sarkozy.

El a mai spus că România şi Franţa trebuie să lupte împreună împotriva imigraţiei clandestine şi, pentru aceasta, este nevoie ca ambele ţări să aibă aceleaşi reguli. "Trebuie să avem aceleaşi reguli pentru a lupta împreună, mână în mână, împotriva acelor reţele fără scrupule care exploatează ilegalităţile din domeniul emigrării. Nu există altă modalitate de a favoriza libera circulaţie a oamenilor decât luptând împreună împotriva imigraţiei ilegale", a adăugat preşedintele Franţei.

El a mai spus că România trebuie sprijinită de UE în supravegherea raniţelor sale. "România, cu 2500 de km de graniţă, trebuie să fie sprijinită de UE pentru a supraveghea această întinsă graniţă pentru că aici sunt în joc lucruri deosebit de importante. Astfel, România va putea să-şi ocupe locul pe tabla de şah a UE", a arătat Nicolas Sarkozy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarkozy: Parteneriatul strategic va întări în mod concret legăturile dintre România şi Franţa.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarkozy: Parteneriatul strategic va întări în mod concret legăturile dintre România şi Franţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte