Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terenurile companiilor de stat vor fi reevaluate şi incluse în capitalul social

Luni, 4 Februarie 2008 (18:52:36)

Capitalul social al companiilor de stat va fi majorat prin reevaluarea terenurilor deţinute, la valoarea de piaţă şi cu indicele de inflaţie calculat până la data evaluării, pe baza rapoartelor întocmite de către evaluatori autorizaţi.
  Rapoartele de evaluare vor fi anexate la documentaţiile înaintate instituţiilor publice în subordinea cărora funcţionează companiile, pentru eliberarea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, iar valoarea acestor terenuri va fi actualizată cu indicele de inflaţie calculat până la data evaluării, conform unei hotărâri aprobată în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului.

Actul normativ modifică o altă hotărâre aprobată de Guvern, în 1991, conform căreia terenurile aflate în patrimoniul societăţilor comerciale cu capital de stat, necesare desfăşurării activităţii, sunt evaluate în lei de consiliile de administraţie, iar valoarea este inclusă în patrimoniul societăţilor, fără modificarea capitalului social.

Noua hotărâre de guvern prevede că terenurile aflate în patrimoniul societăţilor comerciale cu capital de stat se evaluează la valoarea de piaţă, pe baza rapoartelor întocmite de evaluatori autorizaţi. Aceste rapoarte sunt anexate la documentaţiile înaintate instituţiilor publice în subordinea cărora funcţionează companiile, pentru eliberarea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor.

"Valoarea terenurilor evaluate, actualizată cu indicele de inflaţie până la data evaluării, se include în patrimoniul societăţilor, iar capitalul social al acestora se majorează conform Legii 31/1990 privind societăţile comerciale", se arată în hotărârea Guvernului.

Documentul abrogă vechile criterii de evaluare, stabilite în 1992 de către Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, în baza cărora terenurile companiilor de stat sunt evaluate în lei de către consiliile de administraţie ale societăţilor comerciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terenurile companiilor de stat vor fi reevaluate şi incluse în capitalul social.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terenurile companiilor de stat vor fi reevaluate şi incluse în capitalul social0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte