Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sarkozy spune, potrivit traducerii oficiale, că îl va "asocia" pe Băsescu preşedinţiei franceze a UE

Luni, 4 Februarie 2008 (18:02:23)


Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat luni, la finalul întâlnirii cu omologul său român, potrivit traducerii oficiale, că îl va asocia pe preşedintele Traian Băsescu preşedinţiei UE care va fi asigurată în cea de a doua jumătate a anului 2008 de Franţa pentru ca aceasta să fie un succes.
  Băsescu a menţionat că Franţa va avea tot sprijinul României în calitate de stat membru în realizarea obiectivelor propuse pentru perioada în care va deţine preşedinţia UE, precizând că Sarkozy l-a informat în timpul dejunului şi al discuţiilor dintre delegaţii despre aceste obiective.

"România va fi un partener de excepţie în relaţia cu Franţa şi vom face ca acest parteneriat cu o valabilitate de cinci ani să devină o realitate în urma foii de parcurs, aşa cum ea a fost convenită de cele două Guverne", a spus Băsescu.

Sarkozy a spus că a menţionat în discuţia cu omologul său român că dacă România este în UE numai de un an nu înseamnă că nu are un cuvânt de spus.

Potrivit preşedintelui Franţei, Parteneriatul va da posibilitatea unei colaborări în domeniul energiei nucleare şi a celei bazate pe exploatarea gazului natural şi, de asemenea, în domeniul industriei de armament. Sarkozy a adăugat că discuţiile în materie militară vor începe conform foii de parcurs care va urma Parteneriatului strategic.

"Am stabilit cu preşedintele României să facem schimb de păreri asupra tuturor elementelor care reprezintă subiecte de dezbatere în Europa şi la nivel internaţional pentru a ne pune de acord asupra poziţiilor noastre", a spus Sarkozy.

Potrivit traducerii asigurate în timpul declaraţiilor, Sarkozy a spus că îl va "asocia" pe preşedintele Traian Băsescu la preşedinţia UE, pentru a se asigura succesul preşedinţiei Franceze a Uniunii.

El a menţionat că respectiva asociere se va face potrivit modului în care ministrul francez al Afecerilor Europene vede în România un actor decisiv în realizarea obicetivel preşedinţiei franceze a UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarkozy spune, potrivit traducerii oficiale, că îl va "asocia" pe Băsescu preşedinţiei franceze a UE.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarkozy spune, potrivit traducerii oficiale, că îl va "asocia" pe Băsescu preşedinţiei franceze a UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte