Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sarkozy: România nu trebuie să aştepte pentru a deveni "o voce" în UE

Luni, 4 Februarie 2008 (18:09:42)

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că România nu trebuie să aştepte înainte de a deveni "o voce" în Uniunea Europeană, doar pentru că a aderat de curând, subliniind că ţara noastră trebuie să-şi ocupe locul său în Europa.
  Sarkozy le-a vorbit parlamentarilor români despre Tratatul de la Lisabona, subliniind faptul că Parlamentul francez va adopta, în zilele următoare, revizuirea Constituţiei care va permite ratificarea acestui Tratat.

"Consider că vizita mea, astăzi, este un simbol al apropierii între România şi Franţa. M-am angajat cu toate forţele ca Tratatul de la Lisabona să fie încheiat. Este o invitaţie la acţiune. Nu putem continua în Europa cu atâtea probleme instituţionale", a declarat preşedintele francez, menţionând că, graţie acestui Tratat, UE se va consacra proiectelor concrete.

"Am decis să făurim împreună un compromis, care să permită Europei să iasă din impas. Trebuie să înţelegem ideea europeană pentru a o apăra", a adăugat Sarkozy.

El a mai spus că România nu trebuie să aştepte înainte de a vorbi, doar pentru că a intrat de curând în UE.

"Această vizită la Bucureşti înainte ca Franţa să preia preşedinţia înseamnă să ascultăm autorităţile româneşti. Vreau să ascult toţi partenerii şi să începem cu cei care ni s-au alăturat mai de curând. Eu nu cred că, pentru că România a intrat recent în UE, vocea dumneavoastră trebuie să conteze mai puţin. Eu nu cred că o ţară nou intrată în UE trebuie să aştepte o vreme înainte de a vorbi", a adăugat liderul francez.

De asemenea, el a precizat că poziţia Franţei faţă de România este că ţara noastră trebuie să-şi ocupe cât mai repede locul său în Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarkozy: România nu trebuie să aştepte pentru a deveni "o voce" în UE .
 Vizualizări articol: 376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarkozy: România nu trebuie să aştepte pentru a deveni "o voce" în UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte