Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primăvara ar putea aduce cel mult inundaţii de intensitatea codului portocaliu

Luni, 4 Februarie 2008 (13:26:56)

Hidrologi apreciază că, în lunile de primăvară, pericolul de inundaţii ar putea atinge intensitatea codului portocaliu, pentru intervaluri scurte de timp şi doar pe porţiuni de râuri, în special în zonelle de deal şi de munte, pe râurile mici sau pe treimile superioare ale celor mari.
  Potrivit prognozei date publicităţii, luni, de către Institutul de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, creşterile de debit şi de niveluri pe râurile din ţară vor deveni periculoase după jumătatea lunii martie şi până către sfârşitul lunii aprilie.

"În această perioadă, ar putea apărea aşa-numitele inundaţii de primăvară, în special în zonele de deal şi de munte, pe râurile mici sau pe treimile superioare ale râurilor mari. Probabil că se va ajunge cel mult la codul portocaliu, dar asta numai în cazul în care vom avea perioade foarte calde în care să se topească brusc zăpada suprapuse cu perioade cu ploi abundente", a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor Petre Stanciu.

Potrivit lui Stanciu, posibilele depăşiri ale cotelor de apărare şi chiar de inundaţie se vor produce pe râurile din Maramureş şi nordul Moldovei, pe cele din centrul şi sud-vestul ţării şi pe cele din judeţul Prahova, iar în aprilie s-ar putea extinde şi la cele din vest şi sud.

Stanciu a declarat că, în principiu, dacă râurile vor fi corect întreţinute de autorităţile locale şi curăţate la timp problemele ar putea fi mult diminuate. "Dacă ne vom ocupa de curăţirea albiilor, dacă vom aduna mizeria ce s-a depus mai ales în zonele cu podeţe sau punţi teoretic nu vom avea probleme mari. Din ce vedem acum nu putem vorbi de cod roşu dar nu excludem varianta unuia portocaliu", a conchis Stanciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăvara ar putea aduce cel mult inundaţii de intensitatea codului portocaliu.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăvara ar putea aduce cel mult inundaţii de intensitatea codului portocaliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte