Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNR a majorat dobânda cu un punct, la 9%, şi va urca provizioanele pentru creditele în valută

Luni, 4 Februarie 2008 (13:05:23)

 Banca Naţională a României (BNR) a majorat, luni, dobânda de politică monetară cu un punct procentual, de la 8% la 9% pe an, şi a decis adoptarea unor măsuri prudenţiale suplimentare, inclusiv prin majorarea provizioanelor la creditele în valută, destinate debitorilor expuşi riscului valutar.

Aceasta este a treia majorare consecutivă a dobânzii de politică monetară începând cu luna octombrie a anului trecut, primele două fiind de câte 0,5 puncte procentuale.

În şedinţa de luni, Consiliul de Administraţie al BNR a decis să menţină nivelului actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit, se arată într-un comunicat al băncii centrale.

În acelaşi timp, BNR reafirmă continuarea gestionării ferme a lichidităţii de pe piaţa monetară prin intermediul operaţiunilor de piaţă.

Consiliul de Administraţie al BNR a analizat şi aprobat raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat joi, 7 februarie.

Analiştii economici au anticipat majorarea dobânzii de politică monetară, cu valori cuprinse între 0,5 puncte şi un punct procentual.

Creşterea dobânzii a fost prefigurată şi de reprezentanţii BNR, care au dat, în ultima lună, o serie de semnale privind o asemenea mişcare.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, săptămâna trecută, că banca centrală se va "bate cu săbii de oţel pentru inflaţie", proces ca presupune adoptarea măsurilor necesare, uneori neplăcute, care pot fi resimţite ca restricţii majore.

BNR a stabilit, pentru acest an, o ţintă de inflaţie de 3,8%, plus/minus un punct procentual. În 2007, obiectivul a fost o creştere a preţurilor cu 4%, însă inflaţia s-a oprit la finele anului la 6,57%, unul dintre determinanţi fiind creşterea preţurilor la alimente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNR a majorat dobânda cu un punct, la 9%, şi va urca provizioanele pentru creditele în valută.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNR a majorat dobânda cu un punct, la 9%, şi va urca provizioanele pentru creditele în valută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte