Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Vizita lui Sarkozy sparge un anumit tip de izolare în care regimul Băsescu a adus România

Luni, 4 Februarie 2008 (16:01:41)


Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că vizita preşedintelui Franţei sparge un anumit tip de "izolare" în care "regimul Băsescu" a adus România şi echivalează, simbolistic, cu "abandonul" iniţiativei şefului statului privind axa Washington-Londra-Bucureşti.
  "Este o vizită importantă, este prima vizită de lider de anvergură din grupul ţărilor celor mai influente din Europa şi din lume. În buna tradiţie a preşedinţilor Franţei, aşa cum a făcut preşedintele Mitterand în anii 1990, preşedintele Sarkozy sparge un anumit tip de izolare în care regimul Băsescu a adus România", a arătat Geoană.

"Cred că din punct de vedere al simbolisticii acestei vizite, reconfirmăm relaţia noastră privilegiată cu Franţa şi asistăm la abandonul tăcut, dar real, al iniţaitivei preşedintelui Băsescu privind axa Washington-Londra-Bucureşti", a adăugat liderul PSD.

El a remercat faptul că din delegaţia preşedintelui Franţei lipsesc "cu desăvârşire" miniştri din Cabinetul francez, în timp ce din agenda discuţiiilor lipseşte componenta economică şi comercială.

"Sunt mai multe explicaţii: fie preşedintele Băsescu a dorit să capitalizeze vizita în folosul său propriu, fie în acest moment există rezerve la Paris cu privire la ansamblul relaţiilor la nivel economic şi comercial. Este foarte posibil ca în amintirea instituţiilor franceze jignirea gravă pe care preşedintele Traian Băsescu a făcut-o unui fost premier francez în 2004 să aibă încă un anumit ecou", a spus Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Vizita lui Sarkozy sparge un anumit tip de izolare în care regimul Băsescu a adus România .
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Vizita lui Sarkozy sparge un anumit tip de izolare în care regimul Băsescu a adus România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte