Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cărţi de identitate valabile pentru 50 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acte pe termen lung. Potrivit programului cu care se lucrează în domeniul evidenţei persoanelor, termenul de valabilitate a cărţilor de identitate poate fi chiar şi de 50 de ani. Este vorba de persoanele care au împlinit 55 de ani şi cărora, la preschimbare, li se prelungeşte actul de identitate pentru încă jumătate de secol.

„Ştiu că au existat glume pe această temă, dar vreau să spun că lucrurile sunt extrem de serioase. Această durată de 50 de ani este rezultatul softului cu care lucrăm”, a explicat comisarul de poliţie Maricel Caba, şeful Biroului de Evidenţă a Persoanelor Suceava. Acesta a mai arătat că valabilitatea cărţii de identitate diferă în funcţie de vârstă.

Pentru persoanele de 14-18 ani, termenul de valabilitate este de 4 ani, pentru cele care au între 18-25 ani cartea de identitate poate fi folosită pe o durată de 7 ani, în timp ce pentru sucevenii între 25-55 ani schimbarea actului de identitate se face la 10 ani.

Actualul format al acestui tip de document se va menţine până anul viitor, când este preconizată introducerea cărţilor de identitate electronice.

 

Peste 5.000 de acte de identitate expirate

Dintre sucevenii arondaţi Biroului de Evidenţă a Persoanelor Suceava, în jur de 5.200 sunt în afara legii. Peste 1.200 de minori cu vârste cuprinse între 14-18 ani şi aproximativ 4.000 de adulţi nu au cărţile de identitate actualizate.

Chiar şi aşa, în cursul anului trecut s-a înregistrat un adevărat record de persoane la ghişeele instituţiei. În 2007 au fost emise 21.128 de cărţi de identitate, cu 2.500 în plus faţă de anul 2006.

„Explicaţia acestei creşteri este legată de posibilitatea de a călători în ţările membre ale Uniunii Europene doar cu cartea de identitate”, a spus comisarul de poliţie Maricel Caba.

Biroul de Evidenţă a Persoanelor Suceava are în arondisment 237.000 de locuitori, care provin din municipiul Suceava, două oraşe (Liteni şi Salcea) şi din 17 comune.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cărţi de identitate valabile pentru 50 de ani.
 Vizualizări articol: 1789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cărţi de identitate valabile pentru 50 de ani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...... trimis de
( 4 feb 2008, 11:30:53
tata acum 3 si-a schimbat buletinul ...deci acum 3 ani si este valabil pana in anul 2053 ... am vazut acuma de o luna si chiar mi-a venit sa rad ...ar avea atunci 105 ani ...mai ajune el 105? as vrea eu da nu stiu daca am sa traiesc eu atata ...oricum sa revin la subiect e un lucru bun sa se prelungeasca termenul de valabilitate...mai putini bani cheltuiti
2.   ACTE trimis de
( 4 feb 2008, 14:17:27
ESTE FOARTE BINE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte