Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sarkozy: Priorităţile preşedinţiei franceze a UE includ adoptarea unui pact cu privire la emigrare

Luni, 4 Februarie 2008 (18:03:56)

Preşedintele Republicii Franceze, Nicolas Sarkozy, a afirmat, luni, în plenul reunit al Camerelor Parlamentului, că una dintre priorităţile preşedinţiei franceze a Uniunii Europene este elaborarea unui pact comun european cu privire la emigrare.
  Sarkozy a spus că una dintre priorităţile preşedinţiei franceze a UE este realizarea unei politici comune pe pachetul climă şi energie, prin care să se evite deteriorarea echilibrului planetei.

"Europa este deja pe buza prăpastiei, Europa nu trebuie să aştepte, ci să dea un exemplu, să fie un pionier în domeniu, să explice altor ţări că nu putem să continuăm să sacrificăm viitorul planetei", a spus preşedintele Franţei.

El a afirmat că Europa va trebui să arate că poate exista dezvoltare fără alterarea echilibrului planetei.

"Europa trebuie să inventeze o nouă creştere economică, puternică, durabilă, iar preşedinţia franceză va face tot ce poate pentru realizarea unui acord, pe baza propunerii Comisiei Europene pe pachetul energie-climă", a adăugat el.

Sarkozy a expus şi o a doua axă a priorităţilor preşedinţiei franceze a Uniunii Europene, cea privitoare la emigraţie şi la libera circulaţie a persoanelor.

El a spus că statele membre ale Uniunii vor trebui să fixeze, împreună, un cadru comun, un pact european cu privire la emigrare, care să stea la baza unei "adevărate politici europene a emigrării'.

Sarkozy a explicat că, pe baza unui astfel de pact, dacă un refugiat politic şi-ar depune 27 de dosare diferite în cele 27 de state membre ale Uniunii, atunci când unul din aceste state refuză dosarul, toate celelalte 26 să adopte aceeaşi poziţie.

Preşedintele Franţei a declarat că o a treia prioritate a preşedinţiei franceze a Uniunii Europene este susţinerea unei politici comune, după 2013, în agricultură.

Sarkozy a explicat că o astfel de politică implică aplicarea unor "reguli foarte severe' în ceea ce priveşte securitatea sanitară.

Preşedintele Republicii Franceze a abordat, în Parlamentul României, şi problema unei politici europene de securitate şi apărare.

"Nu este posibil ca Uniunea Europeană să fie una dintre regiunile cele mai bogate din lume, dar incapabilă să îşi asigure propria securitate. Nu există nicio contradicţie între apartenenţa la NATO, prietenia tradiţională cu SUA şi necesitatea ca Europa să îşi asigure propria apărare, complementar cu NATO. (...) Cum să fie respectată Europa dacă nu dă dovada că este capabilă să îşi asigure propria apărare, în acord cu aliaţii săi, securitatea şi apărarea", a afirmat Sarkozy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarkozy: Priorităţile preşedinţiei franceze a UE includ adoptarea unui pact cu privire la emigrare.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarkozy: Priorităţile preşedinţiei franceze a UE includ adoptarea unui pact cu privire la emigrare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte