Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România va lansa în februarie emisiunea de eurobonduri pe zece ani, în sumă de maximum un mld. euro

Vineri, 18 Ianuarie 2008 (13:28:20)


Emisiunea de euroobligaţiuni pe termen de zece ani, cu o valoare între 500 milioane euro şi un miliard euro, va fi lansată de România în luna februarie, urmând ca plata titlurilor să fie realizată în martie, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.
  "Lansarea va avea loc în luna februarie, iar tragerea în luna martie", a afirmat Vasilescu.

În perioada premergătoare lansării de euroobligaţiuni, oficiali ai Băncii Naţionale a României şi ai Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) vor efectua deplasări în mai multe state, pentru a promova emisiunea de titluri lansată de România.

Consilierul guvernatorului BNR a arătat că acest program de promovare a început deja, viceguvernatorii băncii centrale, Eugen Dijmărescu şi Cristian Popa, alături de specialişti din MEF susţinând prezentări la Viena.

Întrebat dacă acest turneu de promovare va dura 2-3 săptămâni, Adrian Vasilescu a răspuns afirmativ.

Principala destinaţie a banilor atraşi prin emisiunea de euroobligaţiuni o reprezintă acoperirea unui credit extern în valoare de 600 de milioane de euro care ajunge la scadenţă la mijlocului anului.

La sfârşitul lunii decembrie 2007, MEF a selectat băncile UBS, Credit Suisse First Boston şi EFG Eurobank ca intermediari ai emisiunii de obligaţiuni pe pieţele internaţionale.

Băncile câştigătoare au acceptat un comision de 0,04% din valoarea emisiunii, oferind, de asemenea, unele dintre cele mai bune randamente.

Ultima emisiune pe pieţele internaţionale a fost realizată în 2003, când România a atras 700 de milioane de euro, iar intermediari au fost Deutsche Bank, JP Morgan, Citigroup şi UBS Warburg.

În prezent, cupoanele obligaţiunilor lansate de România pe pieţele internaţionale se tranzacţionează la randamente de 5 - 5,25% pe an.

Cea mai mică dobândă într-o emisiune internaţională a fost obţinută de Primăria Capitalei, care a atras, în vara anului 2005, 500 de milioane de euro, la un randament de 4,27% pe an.

La finele anului trecut, MEF a anunţat că ar putea atrage în 2008, de pe piaţa internă, până la 11 miliarde de lei (3,3 miliarde de euro), doar în primul trimestru fiind programate licitaţii pentru împrumuturi în valoare de 4 miliarde de lei (1,14 miliarde euro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România va lansa în februarie emisiunea de eurobonduri pe zece ani, în sumă de maximum un mld. euro .
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România va lansa în februarie emisiunea de eurobonduri pe zece ani, în sumă de maximum un mld. euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte