Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei: Religia, o poveste ce se spune copiilor până la 14 ani, cei mai mari au dreptul să aleagă

Vineri, 18 Ianuarie 2008 (16:41:50)

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat, vineri, la Deva, că, din punctul său de vedere, religia este la fel ca o poveste care se spune copiilor cu vârsta de până în 14 ani, cei care depăşesc această vârstă având dreptul să aleagă dacă vor să o audă sau nu.
  "Religia, din punctul meu de vedere - catolică sau creştin-ortodoxă, orice doriţi dumneavoastră - se ocupă de educarea sufletului, a inimii, e mai mult ca o poveste, ca un mit care se spune unui copil mic, iar el, după o anumită vârstă, după 14 ani, alege ce să facă”, a declarat ministrul Educaţiei, referindu-se la oportunitatea ca religia să devină materie obligatorie în programa şcolară.

Potrivit sursei citate, când se vorbeşte despre religie nu poate fi vorba despre prozelitism. "Nu mergem la şcoală ca să ne câştigăm adepţi”, a opinat Adomniţei.

Preotul Alexandru Hotăran, protop la Deva, crede că, prin afirmaţia făcută, ministrul "le-a cântat în strună" cadrelor didactice care nu sunt de acord cu studierea obligatorie a religiei în şcoli.

"Nu ştiu dacă domnul ministru a vrut să numească religia basm, dar a vrut să arate că nu are aşa importanţă deosebită încât să se predea la liceu. Dânsul probabil a vrut să explice în faţa atâtor profesori şi învăţători pe care îi ştia că sunt de acord să nu se predea religia. De ce trebuie sa fie religia, Cenuşăreasa celorlalte materii?”, a spus protopopul.

Preotul Hotăran a subliniat faptul că religia are rol exclusiv educativ.

"Religia ne învaţă să nu ucidem, ne satisface sufletul, îl educă, ne învaţă să nu furăm, să nu ne desfrânăm. Deci numai lucruri bune”, a conchis preotul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei: Religia, o poveste ce se spune copiilor până la 14 ani, cei mai mari au dreptul să aleagă.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei: Religia, o poveste ce se spune copiilor până la 14 ani, cei mai mari au dreptul să aleagă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte