Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nagy e vizat în acelaşi dosar cu Chiuariu, astfel că nu se află în lista trimisă de preşedinte MJ

Vineri, 18 Ianuarie 2008 (15:32:32)

Ministerul Justiţiei a comunicat faptul că din lista transmisă de preşedinte lipseşte numele lui Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicaţiilor, însă acesta figurează în cauza privindu-l pe Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, ambii în vizorul procurorilor anticorupţie.
  "În seara de 16 ianuarie 2008, Preşedinţia României a transmis ministrului Justiţiei un număr de 7 cereri, în 8 cauze privind pe: Adrian Năstase, Victor Babiuc, Miron Tudor Mitrea, Tudor Alexandru Chiuariu, Nicolae Paul Anton Păcuraru, Decebal Traian Remeş şi Ioan Codruţ Şereş, referitoare la declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a domnilor: Adrian Năstase, Victor Babiuc, Miron Tudor Mitrea, Tudor Alexandru Chiuariu, Nicolae Paul Anton Păcuraru, Decebal Traian Remeş şi Ioan Codruţ Şereş", se arăta în comunicatul Ministerului Justiţiei, în care se anunţă că ministrul Interimar nu poate da curs solicitării şefului statului în aceste cazuri pentru că nu are documentaţia completă.

Deşi preşedintele Traian Băsescu i-a cerut ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codruţ Şereş şi Traian Decebal Remeş, numele lui Nagy nu se regăseşte în comunicatul MJ.

În 11 septembrie 2007, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat pe Preşedintele României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Adrian Năstase (prim-ministru în perioada 2000-2004), în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, instrumentate în dosarul nr. 114/P/2007.

În 13 septembrie 2007, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat pe Preşedintele României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Miron Tudor Mitrea (ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada decembrie 2000 - iunie 2003, respectiv al Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în perioada iunie 2003 - decembrie 2004) pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, instrumentate în dosarul numărul 49/P/2006.

În 18 septembrie 2007, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat pe Preşedintele României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Szolt Nagy, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada decembrie 2004 - iunie 2007 şi faţă de Tudor Chiuariu, ministrul Justiţiei, ambii pentru săvârşirea infracţiunii asimilată infracţiunilor de corupţie, şi anume abuz în serviciu contra intereselor publice având ca urmare obţinerea unui avantaj patrimonial pentru altul, prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000 cu modificările ulterioare, în dosarul nr. 240/P/2007.

În 19 septembrie 2007, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat pe Preşedintele României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Victor Babiuc, ministru al Apărării Naţionale în perioada decembrie 1996-februarie 1998, aprilie 1998-martie 2000, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul nr. 194/P/2007.

În 24 septembrie 2007, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat pe Preşedintele României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Nicolae Paul Anton Păcuraru, ministrul Muncii Familiei şi Egalităţii de Şanse, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în dosarul nr. 239/P/2007.

Tot în 24 septembrie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat, în două cauze, preşedintelui României învestirea Comisiei Speciale pentru analiza sesizărilor cu privire la săvârşirea unei infracţiuni în exerciţiul funcţiunii de către membrii Guvernului, referitor la Şereş Ioan Codruţ, fost Ministru al Economiei şi Comerţului.

În primul dosar, numărul 147/D/P/2007, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), se efectuează cercetări faţă de Zsolt Nagy şi Şereş Ioan Codruţ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trădare prin transmitere de secrete şi constituirea unui grup infracţional organizat care acţionează în mod coordonat în scopul divulgării secretului economic.

La data de 5 decembrie 2006, procurorul general a adresat o cerere similară, dar Comisia special instituită s-a desesizat întrucât Şereş Ioan Codruţ nu mai avea calitatea de ministru. Prin Decizia 665 din 5 iulie 2007 a Curţii Constituţionale s-a admis excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 23 alin. 2 şi 3 din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, motiv pentru care procedura specială de cercetare a miniştrilor care au comis infracţiuni în exerciţiul funcţiei lor se aplică şi foştilor membri ai Guvernului.

În cel de-al doilea dosar, numărul151/D/P/2005 al DIICOT se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de subminare a economiei naţionale şi sprijinire a unei asociaţii infracţionale, de către Şereş Ioan Codruţ, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale faţă de mai multe persoane cu rol decizional în cadrul SC Hidroelectrica SA, procurorul general solicitând şi-n această cauză aviz de cercetare.

În 8 octombrie 2007, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a sesizat pe Preşedintele României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (în funcţie la acea dată, ulterior demisionând-n.r.)pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prevăzută de art. 257 din Codul penal, în dosarul nr.157/P/2007 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Vineri, ministrul Justiţiei a anunţat că nu poate da curs solicitării preşedintelui Traian Băsescu privind pe cei opt actuali sau foşti miniştri, întrucât documentaţia primită de la Preşedinţie nu conţine dosarele propriu-zise ale acestora, conform legii, în acest sens adresând o scrisoare şefului statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nagy e vizat în acelaşi dosar cu Chiuariu, astfel că nu se află în lista trimisă de preşedinte MJ .
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nagy e vizat în acelaşi dosar cu Chiuariu, astfel că nu se află în lista trimisă de preşedinte MJ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte