Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc îl acuză pe Meleşcanu de abuz în cazul solicitării preşedintelui, confundând articole de lege

Vineri, 18 Ianuarie 2008 (14:58:25)

Preşedintele PDL, Emil Boc, l-a acuzat, vineri, pe Teodor Meleşcanu că îşi începe mandatul de ministru interimar al Justiţiei printr-un abuz fără precedent, cu scopul de a viza blocarea accesului la justiţie cu privire la membrii Cabientului.
  Boc a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că Meleşcanu confundă prevederile legale şi crede că are atribuţii de procuror sau judecător, "ceea ce nu este posibil într-un stat de drept".

"Textul legii, când face referire la articolul 18, la faptul că în cazul în care una dintre Camerele Parlamentului sau preşedintele au cerut urmărirea penală, dosarul cadru se trimite ministrului Justiţiei sau primului-ministru, se referă la faptul că documentaţia care a stat la baza solicitării începerii urmăririi penale de către Parlament sau preşedinte se trimite ministrului Justiţiei. Dosarul în sensul juridic al cauzei rămâne la procurori şi judecători”, a explicat Boc.

El a susţinut că solicitarea care stă la baza începerii urmăririi penale pe baza informaţiilor de la Parchet se trimite ministrului Justiţiei, însă dosarul juridic rămâne la procurori.

„Meleşcanu se crede judecător sau procuror, or nu este. Nu are acces la dosarele juridice, doar la materialele care au stat la baza avizului de începere a urmăririi penale de către Parlament sau preşedinte”, a spus liderul PDL.

El a considerat că decizia lui Teodor Meleşcanu este una politică şi vizează blocarea, "în buna practică a Cabinetului Tăriceanu, a accesului la justiţie cu privire la membrii Cabientului".

"Ce spune Meleşcanu? Spune la fel ca şi Chiuariu «staţi deoparte şi nu anchetaţi membri ai Guvernului României, pentru că am eu grijă ca acest lucru să nu se întâmple». O face printr-un grav abuz”, a mai spus Emil Boc.

În opinia acestuia, Teodor Meleşcanu nu trebuie să facă altceva decât ce spune legea.

"Trebuie să dea posibilitate Parchetului să aibă acces la avizul trimis de preşedintele României pentru a se putea declanşa urmărirea penală şi a fi declarate vinovate sau nevinovate persoanele în cauză”, a conchis Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc îl acuză pe Meleşcanu de abuz în cazul solicitării preşedintelui, confundând articole de lege.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc îl acuză pe Meleşcanu de abuz în cazul solicitării preşedintelui, confundând articole de lege0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte