Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu spune că nu trimite lui Kovesi cererea lui Băsescu pentru că nu e însoţită de dosare

Vineri, 18 Ianuarie 2008 (13:23:38)


Ministrul interimar al Justiţiei Teodor Meleşcanu a declarat, vineri, că nu va transmite procurorului general al României solicitarea preşedintelui Băsescu privind declanşarea procedurilor pentru urmărirea penală a opt foşti şi actuali miniştri pentru că cererea nu a fost însoţită şi de dosare.
  Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a declarat, la Iaşi, că, potrivit articolului 11 din Ordonanţa 115 privind răspunderea ministerială, el are obligaţia de a transmite procurorului general al României cererea preşedintelui însoţită de dosarele respective, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meleşcanu a spus că, în condiţiile în care preşedintele nu a trimis, alături de solicitare, şi dosare pentru cei opt foşti şi actuali minştri, el nu se simte obligat să transmită solicitarea către procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi.

Ministrul interimar al Justiţiei a mai spus că vineri dimineaţă a întocmit o scrisoare către preşedintele Traian Băsescu, prin care îl anunţă că nu va transmite solicitarea sa către procurorul general.

Întrebat de jurnalişti dacă şi-a argumentat în scrisoare motivaţia pentru care nu dă curs cererii, Meleşcanu a declarat: "Ar fi un pic exagerat să intrăm într-un dialog cu preşedintele în care să-i dăm sfaturi".

Meleşcanu a adăugat că este preocupat să respecte legea în această chestiune.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codruţ Şereş şi Traian Decebal Remeş.

Parchetul instanţei supreme a primit, miercuri seară, cererea şi documentaţia prin care şeful statului a solicitat declanşarea procedurilor legale împotriva a opt foşti şi actuali membri ai Guvernului. În acelaşi timp, preşedintele Traian Băsescu a trimis documente similare Ministerului Public.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că a primit o înştiinţare de la Preşedinţie privind cererile de aviz de urmărire penală pentru opt miniştri şi foşti miniştri, însă aşteaptă de la Ministerul Justiţiei documentele.

"Când o să primim avizul, se vor continua cercetările penale în aceste dosare", a spus Kovesi, adăugînd faptul că aşteaptă de la Ministerul Justiţiei avizele transmise de preşedintele Traian Băsescu.

Totodată, Kovesi a arătat că avizele au fost solicitate pentru a se putea continua cercetările, procurorului de caz revenindu-i exclusiv decizia de începere a urmăririi penale, neînceperii urmăririi penale sau de administrare a probelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu spune că nu trimite lui Kovesi cererea lui Băsescu pentru că nu e însoţită de dosare .
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu spune că nu trimite lui Kovesi cererea lui Băsescu pentru că nu e însoţită de dosare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte