Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Începerea procesului intentat de Elena Băsescu unor ziare, amânată cu o lună

Vineri, 18 Ianuarie 2008 (13:35:43)

Începerea procesului de la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, în care Elena Băsescu a chemat în judecată două publicaţii care au acuzat-o că s-ar fi drogat cu heroină, a fost amânată, vineri, pentru 15 februarie, deoarece redactorii materialelor nu au fost citaţi corespunzător.
  Avocatul Radu Pricop, apărătorul fiicei celei mici a preşedintelui Traian Băsescu, a declarat că trebuie aflată identitatea jurnalistului care a scris articolul din "Tricolorul", întrucât acesta nu a fot semnat, motiv pentru care nu a putut fi îndeplinită procedura de citare.

Avocatul a adăugat că a făcut o adresă către redacţie, pentru a afla numele autorului, însă nu i s-a răspuns, urmând ca instanţa să facă acelaşi demers.

În privinţa redactorului de la "Can Can", avocatul a spus că nu se ştie dacă numele acestuia este adevărat sau un pseudonim, motiv pentru care va merge la Inspectoratul Nnaţional pentru Evidenţa Persoanelor pentru a afla date în această privinţă.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, Elena Băsescu a introdus, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, o acţiune civilă faţă de SC Editura Speranţa SRL - care editează cotidianul "Tricolorul" - şi faţă de SC Can Can SRL şi, respectiv, faţă de autorii articolelor.

În reclamaţia sa, Elena Băsescu arată că îşi asumă "statutul de persoană devenită publică, datorită legăturii de rudenie cu preşedintele actual al statului român" şi că în repetate rânduri a ignorat "micile răutăţi", dar consideră că articolele respective au determinat-o "să iasă din pasivitate şi să ia atitudinea corespunzătoare". În 13 noiembrie, cotidianul "Tricolorul" a publicat un articol intitulat "Ultima oră...", în care se arăta că motivul despărţirii dintre Elena Băsescu şi Andrei Hrebenciuc ar fi drogurile şi că el i-ar fi reproşat că "s-ar droga prea mult".

În plângere, Elena Băsescu dezminte afirmaţiile şi arată că va depune ca probă un set de analize efectuate în ziua imediat următoare publicării articolului respectiv şi că ar fi de acord cu repetarea acestora, dacă judecătorii vor considera necesar.

În 14 noiembrie, şi cotidianul "Can Can" a publicat un articol intitulat "Elena Băsescu acuzată că se droghează cu cocaină", în urma articolului apărut în "Tricoloru".

Elena Băsescu apreciază, în acţiunea sa, că prin publicarea acelor articole i-ar fi fost provocat un "prejudiciu de ordin moral reliefat în primul rând prin afectarea imaginii de persoană publică cu o reputaţie morală neştirbită, precum şi datorită imixtiunii în viaţa privată". Fiica preşedintelui mai arată că în urma acestor articole a resimţit o atitudine ostilă în rândul colegilor de serviciu, al cunoscuţilor şi al opiniei publice.

Fiica cea mică a preşedintelui a cerut, în acest proces, despăgubiri morale de un leu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începerea procesului intentat de Elena Băsescu unor ziare, amânată cu o lună .
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Începerea procesului intentat de Elena Băsescu unor ziare, amânată cu o lună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte