Google
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5355 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,162 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Tartă cu pere, mere şi nuci

  • 200g făină
  • 120g unt
  • 30g zahăr tos
  • 20g zahăr praf
  • 5-6 pere
  • 2 mere
  • 150g nuci
  • 100g gem de caise
  • 2 linguri coniac
  • 1 lămâie
  • un vârf de cuţit sare
  • unt şi făină pentru uns şi tapetat tava

Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină sare, coajă rasă de lămâie şi cu zahărul praf. Adăugaţi 50ml apă rece şi frământaţi un aluat potrivit de tare. Când aluatul este omogen, acoperiţi-l cu o folie şi puneţi-l 20 de minute la frigider. Între timp, curăţaţi cotoarele perelor şi apoi tăiaţi-le, pe lungime, în felii cu grosimea de 5mm. Din aluatul răcit întindeţi o foaie într-o tavă rotundă de tarte, cu diametrul de 23cm. Foaia să îmbrace şi marginile tăvii.

Aşezaţi pe  marginea aluatului din tavă  un rând de felii de pere suprapuse puţin, în aşa fel încât mijlocul să rămână liber. Tăiaţi merele în cubuleţe şi amestecaţi-le cu nucile zdrobite şi cu 1 lingură zahăr tos. Acest amestec puneţi-l în mijlocul tartei. Coaceţi tarta la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte. Amestecaţi gemul cu coniacul şi turnaţi amestecul peste tarta fierbinte, scoasă din cuptor. Tăiaţi tarta în bucăţi după ce se răceşte 15 minute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tartă cu pere, mere şi nuci.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tartă cu pere, mere şi nuci5.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte