Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedinţia a primit doar copiile documentelor privindu-i pe cei opt şi le-a trimis lui Meleşcanu

Vineri, 18 Ianuarie 2008 (17:46:57)

Administraţia prezidenţială precizează că a primit doar copiile documentelor referitoare la cei opt demnitari, pe care le-a trimis vineri ministrului interimar al Justiţiei, pentru "a nu mai putea fi invocate pretexte de blocare sau întârziere a actului de justiţie".
  Preşedinţia îi cere, totodată, lui Teodor Meleşcanu să asigure securitatea documentelor şi să ia măsuri pentru ca acestea să fie restituite Administraţiei prezidenţiale.

Conform Administraţiei prezidenţiale, toate documentele originale primite de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie ce vizează opt foşti şi actuali miniştri pentru care a fost cerută declanşarea procedurilor legale pentru începerea urmăririi penale au fost transmise ministrului Justiţiei în data de 16 ianuarie 2008.

La Administraţia Prezidenţială s-au mai aflat doar copii ale documentelor care au stat la baza redactării rapoartelor de solicitare a aprobării începerii urmăririi penale, elaborate de procurorul de caz şi de şeful instituţiei care a făcut solicitarea către preşedinte. Aceste copii au fost transmise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie, originalele aflându-se la aceste instituţii, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

"Cu toate acestea, pentru a nu mai putea fi invocate pretexte de blocare sau întârziere a actului de justiţie, Administraţia Prezidenţială a transmis ministrului interimar al Justiţiei, în cursul acestei zile (vineri - n.r.), toate documentele primite în copie de către preşedintele României", precizează sursa citată.

Administraţia prezidenţială menţionează că legea nu prevede pentru ministrul Justiţiei dreptul studierii documentelor care au stat la baza referatelor procurorilor, ci doar rolul de a primi dosarul cauzei şi de a-l transmite către Parchetul General.

Nici ministrul Justiţiei şi nici o altă persoană din cadrul ministerului nu poate avea acces la copiile transmise, deoarece acestea se constituie ca probe la dosar. Aceste probe nu pot fi cercetate, copiate sau făcute publice, având în vedere faza procedurală în care se află.

Administraţia Prezidenţială îi solicită lui Teodor Meleşcanu să ia toate măsurile pentru a asigura securitatea documentelor, în cadrul ministerului, şi pentru a respecta sigiliul aplicat de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat ministrului interimar al Justiţiei să ia toate măsurile necesare pentru ca aceste copii să ajungă înapoi la Administraţia Prezidenţială.

Documentele înapoiate vor fi arhivate, întrucât este necesar ca preşedintele României să poată face oricând dovada actelor şi a documentelor care au stat la baza deciziei sale, se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinţia a primit doar copiile documentelor privindu-i pe cei opt şi le-a trimis lui Meleşcanu.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinţia a primit doar copiile documentelor privindu-i pe cei opt şi le-a trimis lui Meleşcanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte