Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul David a cerut extinderea controalelor din MIRA în cazul Hayssam

Vineri, 18 Ianuarie 2008 (14:17:13)

Minsitrul Internelor, Cristian David, a declarat, vineri, că a hotărât extinderea controalelor interne în privinţa plecării din ţară a lui Omar Hayssam, după apariţia unor noi informaţii în această privinţă, odată cu publicarea convorbirilor telefonice ale sirianului cu procurorul Ciprian Nastasiu.
  "Am decis extinderea unor verificări şi controale interne la nivelul structurilor responsabile din MIRA, urmând a afla modalităţile în care acesta ( Omar Hayssam - n.r.) a ieşit din ţară în anul 2006", a spus ministrul, cu prilejul bilanţului Poliţiei de Frontieră.

Întrebat de jurnalişti care sunt structurile controlate, David a menţionat Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română.

Ministrul Internelor a amintit că o achetă similară a mai avut loc după "dispariţia" sirianului, dar aceasta a fost reluată acum, din cauza apariţiei unor noi informaţii, respectiv a transcrierilor convorbirilor telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu şi Omar Hayssam.

Marţi, Cristian David spunea că nu există elemente care să conducă la ideea că instituţia pe care o conduce a avut vreo implicare în cazul interceptării discuţiilor telefonice între cei doi.

"Până la acest moment nu avem elemente care să conducă la ideea că MIRA a avut o implicare în acest dosar", preciza Cristian David, răspunzând unor întrebări legate de solicitarea făcută de preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, Radu Stroe, privind cazul interceptărilor.

Ministrul, prezent la evaluarea activităţii Jandarmeriei în 2007, explica faptul că la MIRA se desfăşoară o verificare a aspectelor semnalate de Radu Stroe.

Preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, Radu Stroe a solicitat, sâmbăta trecută, într-o conferinţă de presă, că MIRA, Poliţia de Frontieră, SRI şi CSAT ar trebui să se sesizeze în legătură cu afirmaţiile din transcriptul discuţiilor telefonice între procurorul Ciprian Nastasiu şi Omar Hayssam şi să informeze opinia publică, media şi comisiile parlamentare de resort, SRI sau SIE, după caz.

El a mai spus că, personal, respinge acuzaţia potrivit căreia l-ar fi „albit” pe Omar Hayssam, bazându-se pe documentele oficiale pe care le are din partea SRI.

Totodată, Stroe a cerut SRI să-i comunice dacă convorbirile telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu şi Omar Hayssam au fost interceptate de instituţie şi dacă au existat mandate pentru acestea.

Parlamentarul a precizat că a transmis, în acest sens o scrisoare directorului SRI, George Maior în care mai cere şi alte clarificări legate de convorbirile Nastasiu-Hayssam.

În acelaşi caz, Stroe a solicitat ca procurorul general al României să discute cu procurorul Nastasiu în legătură cu transcriptul discuţiilor telefonice cu Omar Hayssam, pentru a afla cine este personajul "Profesorul".

Agenţia MEDIAFAX a făcut publice, marţea trecută, transcrierile convorbirilor telefonice dintre Omar Hayssam şi procurorul Cirpian Nastasiu. din care rezultă că sirianul a părăsit România la bordul unui avion, şi nu cu un vas, aşa cum se credea.

Sirianul Omar Hayssam i-a declarat telefonic procurorului DIICOT, Ciprian Nastasiu - care l-a deferit justiţiei pentru răpire - că a plecat din România "ca un domn, cu capul sus, la costum, aranjat, parfumat", cu ajutorul unui paşaport cu identitate falsă şi alt "look", de pe Otopeni.

Hayssam - condamnat, în lipsă, la 20 de ani de închisoare în procesul în care este acuzat de acte de terorism în legătură cu răpirea a trei jurnalişti români în Irak, în 28 martie 2005 - sugerează, în cadrul unor convorbiri cu Nastasiu, că plecarea sa a fost aranjată la vârf, totul fiind legat de un personaj misterios, numit "Profesorul".

Sirianul Omar Hayssam i-a declarat telefonic procurorului DIICOT, Ciprian Nastasiu - care l-a deferit justiţiei pentru răpire - că a plecat din România "ca un domn, cu capul sus, la costum, aranjat, parfumat", cu ajutorul unui paşaport cu identitate falsă şi cu alt "look", de pe Otopeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul David a cerut extinderea controalelor din MIRA în cazul Hayssam.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul David a cerut extinderea controalelor din MIRA în cazul Hayssam0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte