Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În municipiul Suceava

Bugetul reconstrucţiei Sucevei

Bugetul de venituri şi cheltuieli, pe care Primăria Suceava l-a elaborat pentru anul 2008, este, din punctul meu de vedere, un buget bine fundamentat şi cel mai consistent de după 1989. Este, în primul rând, bugetul reconstrucţiei municipiului Suceava.

Acest buget cuprinde sume foarte mari pentru investiţii, mai exact peste 45 milioane de euro. Vorbim aici despre mai multe tipuri de finanţare: buget local, inclusiv bani proveniţi din emisiuni de obligaţiuni municipale, în valoare totală de 17.685.824 euro, fonduri externe de 26.260.436 euro şi sume din bugetul de stat, în valoare de 1.621.892 euro.

În ceea ce priveşte fondurile externe, a fost aprobat proiectul ISPA, în valoare de 52,6 milioane euro, dar şi proiectul de reabilitare termică a municipiului Suceava, unde mai avem foarte mult de lucru.

Vreau să cred că este un buget realist. Dacă facem o comparaţie cu anul 2007, putem observa că anul trecut s-au încasat 190 de milioane de lei la bugetul local. Este o sumă cu 35 de milioane mai mare faţă de anul 2006.

Bugetul pentru 2008 este un buget realizabil şi, în măsura în care acest buget va fi realizat, în special pe partea de investiţii, vom putea spune că am făcut un pas important în reconstrucţia municipiului Suceava, în ceea ce înseamnă alinierea oraşului la standarde europene.

Acest buget are şi o latură cu impact social, deoarece conţine sume consistente pentru tot ceea ce înseamnă asistenţă socială.

De asemenea, începând din acest an, toţi pensionarii cu venituri mai mici de 1.000 de lei vor avea posibilitatea de a circula gratuit pe mijloacele de transport în comun din Suceava.

Sume foarte mari vor merge şi spre angajaţii din învăţământul sucevean, care vor primi câte şapte tichete cadou, în valoare de 50 de lei, pentru şase evenimente importante, precum Crăciunul, Paştele, ziua de naştere, plecarea în concediu de odihnă, Ziua Învăţătorului şi început de an şcolar.

Dacă până acum ne-am axat pe îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ, ne îndreptăm acum atenţia spre cadrele didactice şi nedidactice. Mi se pare normal să stimulăm performanţa în educaţie, pentru că aceste cadre didactice, cu toate eforturile făcute de Guvern, au salarii foarte mici.

Sume importante sunt alocate culturii şi sportului. În prima şedinţă a Consiliului Local, vom propune acordarea a 5 miliarde de lei vechi pentru Catedrala „Naşterea Domnului”, care este în construcţie, dar şi 20 de miliarde de lei vechi pentru sport, prioritare rămânând echipele de fotbal, handbal şi rugby.

Este un buget care permite o dezvoltare generală şi raţională a municipiului Suceava, un buget care va determina modernizarea şi alinierea oraşului în care trăim la standardele europene, sigur, în măsura în care, şi în anii următori vor exista astfel de bugete.

Până pe data de 28 ianuarie, sucevenii pot aduce amendamente la acest buget, în scris, la Registratura Primăriei Suceava.

Ion Lungu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul reconstrucţiei Sucevei.
 Vizualizări articol: 7814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Bugetul reconstrucţiei Sucevei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte