Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2015 - Anul XX, nr. 138 (5950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie definitivă

Tânărul judecat pentru că şi-ar fi ucis unchiul cu puşca rămâne acasă, în arest la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 18 ani din Siliştea, Liteni, trimis în judecată pentru că l-ar fi împuşcat pe unchiul său cu o armă artizanală, faptă pe care de altfel a şi recunoscut-o, rămâne acasă, în arest la domiciliu. Decizia este una definitivă şi a fost luată ieri de Curtea de Apel Suceava. Instanţa superioară a întors practic decizia din 12 iunie a Tribunalului Suceava, care stabilise înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv pentru inculpatul Săvel Cătălin Ostăcioaie. Adolescentul a fost acuzat că a ieşit în sat, cu bicicleta, la o zi după ce a fost plasat în arest la domiciliu. Astfel ar fi încălcat una din cele mai importante interdicţii în cazul măsurii arestului la domiciliu. Ostăcioaie a negat în faţa instanţei aceste acuzaţii şi se pare că a reuşit să convingă. Nici faptul că inculpatul a postat pe Facebook fotografii de-ale sale care apăreau pe un fond muzical al unei manele în care se vorbeşte de răzbunare nu a fost un motiv suficient pentru arestarea sa preventivă. 

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au decis să admită apelul declarat de Săvel Cătălin Ostăcioaie şi au respins soluţia arestării preventive a acestuia.

 

Procesul privind fapta comisă se reia de la prima instanţă

Tânărul în vârstă de 18 ani, trimis în judecată pentru omor, faptă comisă în octombrie 2014, a fost plasat în arest la domiciliu pe 5 iunie, după ce Curtea de Apel a infirmat condamnarea stabilită de Tribunalul Suceava, care îi stabilise o pedeapsă de doar 6 ani şi 6 luni de detenţie. Această pedeapsă a fost anulată, iar procesul se va relua de la zero. Unul din motivele pentru care Curtea de Apel Suceava a decis ca procesul să se reia de la prima instanţă este că adolescentul a fost judecat ca minor, deşi la data trimiterii în judecată împlinise deja 18 ani.

 

Filmul unui omor violent şi sadic

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată al procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, inculpatul şi-a confecţionat singur o armă dintr-o ţeavă metalică, un arc de la o bicicletă, o bucată de lemn şi diverse şuruburi şi piuliţe.

Arma avea să fie folosită la crimă pe 20 octombrie 2014, pe fondul unui conflict spontan.

În acea zi, Săvel Cătălin Ostăcioaie s-a deplasat cu tatăl său şi cu alţi membri ai familiei la un bar din Siliştea. Au consumat alcool, iar la un moment dat în local a intrat şi Neculai Costache, în vârstă de 47 de ani, vărul tatălui său, care era într-o veche relaţie conflictuală cu familia Ostăcioaie. Anchetatorii au stabilit că Neculai Costache a fost cel care a început scandalul, încercând să-i lovească pe adolescent şi pe tatăl său.

Crima a fost comisă la scurt timp, după ce adolescentul s-a dus acasă după armă. L-a aşteptat pe Neculai Costache pe un drum din câmp, pe care ştia că acesta se va întoarce acasă de la local, şi l-a împuşcat. Anchetatorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că bărbatul a fost împuşcat de la o distanţă de 2-6 metri, în zona abdomenului. Ulterior a fost şi lovit în zona capului cu ţeava armei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul judecat pentru că şi-ar fi ucis unchiul cu puşca rămâne acasă, în arest la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tânărul judecat pentru că şi-ar fi ucis unchiul cu puşca rămâne acasă, în arest la domiciliu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitia lu peste trimis de
(18 iun 2015, 11:18:40
Mai avem oare judecatori responsabili ia tara asta? bai nebunilor criminalu asta a omorat un om nici acum nul arestati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de capete de șalăi, ca pe Clisura Dunării Amicul meu severinean, etnologul Isidor Chicet, m-a dus într-o vară în ospeţie într-o casă de sârbi de pe malul Istrului, la Sviniţa. Până să intrăm în odaia cea bună, acasă la Milca Balaci, ne-am oprit... Citeşte