Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2015 - Anul XX, nr. 138 (5950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaziune şi înşelăciune

Ilegalităţi comise în urma unor lucrări de construcţii şi amenajări interioare la spaţiile unui mare centru comercial din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat miercuri trimiterea în judecată a unui afacerist acuzat că în urmă cu mai mulţi ani a înşelat Shopping City Suceava, în urma unor lucrări de construcţie şi amenajări ale spaţiilor comerciale din incinta centrului comercial.

Respectivul se numeşte Constantin Jaucă, iar potrivit procurorilor inculpatul a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Constantin Jaucă, arată anchetatorii, a înfiinţat în anul 2006 societatea SC Ciso Consulting SRL, fiind unic asociat şi administrator.

În perioada ianuarie-mai 2008, societatea a efectuat lucrări de construcţie şi amenajări ale unor spaţii comerciale din incinta Shopping City, lucrări pentru care inculpatul a emis facturi fiscale, încasând de la beneficiar suma de 160.338,28 de lei. Suma în cauză nu a fost evidenţiată în contabilitate, manevră în urma căreia, susţin procurorii, afaceristul s-a sustras de la plata unui impozit pe profit în sumă de 30.541 de lei şi a TVA-ului, în cuantum de 36.267 de lei.

O altă acuzaţie ar fi aceea că, tot în 2008, în perioada aprilie - mai, Constantin Jaucă a indus în eroare SC Shopping City, prezentând ca adevărată executarea unor lucrări de amenajare interioară şi exterioară în scopul obţinerii pentru sine de foloase materiale injuste. În comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava se arată că inculpatul a întocmit în fals trei facturi fiscale, ce au fost achitate de reprezentanţii complexului comercial, prejudiciul cauzat fiind de 172.089,90 de lei.

Procurorii mai arată că în cauză nu s-au dispus măsuri obligatorii întrucât în  2009, respectiv 2010, Constantin Jaucă a vândut bunurile care puteau fi puse sub sechestru asigurător de anchetatori, reprezentând un teren de 1.650 de metri pătraţi şi jumătate dintr-un imobil, ambele proprietăţi aflate pe raza municipiului Suceava.

 

Condamnat la închisoare într-un dosar similar, trimis instanţei în 2011

Acelaşi Constantin Jaucă a mai fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi în august 2011, alături de un alt inculpat, Alin Todiriţă Cojocariu, fiind acuzat atunci tot de evaziune fiscală şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Cei doi, arătau la vremea respectivă procurorii, erau în 2008 administratori şi asociaţi ai SC Ciso Group SRL Mihoveni, iar în acel an, în perioada februarie - octombrie, au executat lucrări de construcţii pentru SC Deichman şi SC Shopping City, pentru care au emis 23 de facturi fiscale pe care nu le-au evidenţiat în actele contabile ale societăţii, precum şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit în sumă de 273.551 lei, plus majorări de întârziere de aproximativ 200.000 de lei şi a TVA în sumă de 148.499 lei.

La scurt timp după comiterea ilegalităţilor, se mai arăta în rechizitoriul anchetatorilor, cei doi inculpaţi au înstrăinat societatea către o altă persoană, pe care au păcălit-o că semnează un contract de muncă, determinând-o să declare fictiv sediul Ciso Group SRL, pentru sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare.

În acel dosar, judecătorii au dat o sentinţă definitivă: Constantin Jaucă şi  Alin Todiriţă Cojocariu au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare, cu suspendare condiţionată a pedepselor pe o perioadă de patru ani.

De asemenea, cei doi inculpaţi au fost obligaţi, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Ciso Group SRL, să plătească la ANAF suma de 473.387 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilegalităţi comise în urma unor lucrări de construcţii şi amenajări interioare la spaţiile unui mare centru comercial din Suceava.
 Vizualizări articol: 2343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilegalităţi comise în urma unor lucrări de construcţii şi amenajări interioare la spaţiile unui mare centru comercial din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de capete de șalăi, ca pe Clisura Dunării Amicul meu severinean, etnologul Isidor Chicet, m-a dus într-o vară în ospeţie într-o casă de sârbi de pe malul Istrului, la Sviniţa. Până să intrăm în odaia cea bună, acasă la Milca Balaci, ne-am oprit... Citeşte