Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2015 - Anul XX, nr. 138 (5950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Cât face capitalul uman într-un business

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Cred că dacă ai grijă de angajaţii tăi, ei vor avea grijă de business-ul tău”, a spus-o miliardarul englez Richard Bronson, iar imperiul din spatele său demonstrează că ştie perfect despre ce vorbeşte. Este omul de afaceri cunoscut prin deciziile sale excentrice şi curajoase precum aceea de a plăti integral concediu paternal salariaţilor cu funcţii de conducere în companiile sale sau de a oferi concediu oricând şi oricât unora dintre angajaţii săi. Tot el este cel care susţine că eficienţa unei companii ar putea creşte considerabil dacă angajaţii ar fi lăsaţi să lucreze de acasă. Pentru fiecare dintre acestea, omul are argumente şi dovezi.

Ca o confirmare a acestor îndrăzneţe măsuri vine un studiu Ipsos Mori pentru Microsoft din care reiese că România este ţara europeană cu cel mai mare număr de angajaţi nevoiţi să fie prezenţi la birou pentru a-şi îndeplini sarcinile de lucru, 81%. La polul opus este Norvegia, unde 51% dintre angajaţii IMM-urilor trebuie să fie efectiv la muncă. Pe de altă parte, datele Eurostat arată că rata productivităţii în România era de 5,6 euro/oră în 2013, adică de şase ori sub media europeană şi de aproape 12 ori mai mică decât rata productivităţii în Norvegia, de 59 euro/oră. Specialiştii le corelează şi trag concluzia că pentru creşterea productivităţii în România o soluţie ar putea fi reprezentată de integrarea tehnologiilor mobile.

Acelaşi studiu demonstrează că în România, mai mult decât în orice altă ţară dintre cele 16 europene participante la studiu, angajaţii IMM-urilor pun preţ pe echilibrul dintre muncă şi viaţa personală. Acesta este o prioritate pentru 87% dintre ei, mult peste media europeană de 73%. Evident, pentru a-şi atinge acest obiectiv, cei mai mulţi dintre angajaţii români, respectiv 83%, consideră că tehnologia mobilă i-ar putea ajuta să fie mai productivi şi să întreţină echilibrul dintre planul profesional şi cel privat. Un alt indicator interesant pentru România ar fi acela că aproximativ 15% dintre români lucrează în loc de 40, 51 de ore pe săptămână sau chiar mai mult, procent aproape dublu faţă de media europeană de 9%. Ceea ce sună a exploatare, dar studiul de faţă nu asta şi-a propus să analizeze. În plus, aflăm că mai puţin de 10% dintre angajaţii români utilizează un smartphone oferit de angajator, aceasta fiind rata cea mai scăzută din Europa, după Ucraina. 38% dintre angajaţi folosesc un laptop personal la birou, iar 30% folosesc propriul PC sau smartphone-ul personal.

Intenţiile unui astfel de studiu vizează eficientizarea muncii, dar pentru ca rezultatele să devină realitate e nevoie de angajatori care să fie interesaţi de creşterea business-ului, conştienţi de beneficiile tehnologiei dar mai ales de valoarea capitalului uman într-o companie. Iar valoarea capitalului uman creşte direct proporţional cu motivaţia pozitivă şi satisfacţia angajatului. Relevant în acest sens este faptul că Suceava conduce în topul judeţelor cu angajaţi plătiţi cu minimul pe economie, al sărăciei, al lipsei investiţiilor şi locurilor de muncă. Şi nu e de mirare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât face capitalul uman într-un business.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cât face capitalul uman într-un business0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de capete de șalăi, ca pe Clisura Dunării Amicul meu severinean, etnologul Isidor Chicet, m-a dus într-o vară în ospeţie într-o casă de sârbi de pe malul Istrului, la Sviniţa. Până să intrăm în odaia cea bună, acasă la Milca Balaci, ne-am oprit... Citeşte