Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2015 - Anul XX, nr. 138 (5950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

RoSEF 2015

Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie, jurizat de Alexandru Mironov, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia din acest an a Concursului Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie pentru Elevi - RoSEF 2015 - îşi va deschide porţile vineri, 19 iunie, participanţii competiţiei urmând să fie evaluaţi de cadre didactice universitare de specialitate, inventatori, cercetători şi jurnalişti de ştiinţă. Preşedintele juriului va fi şi în acest an Alexandru Mironov.

Având ca principal obiectiv promovarea elementelor de inovare şi inventică ale elevilor pasionaţi de descoperirea ştiinţifică disciplinară şi interdisciplinară sau de găsirea unor aplicaţii practice pentru unele legi cunoscute deja în ştiinţă, de realizare a unor aplicaţii IT inedite, concursul este inclus în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Competiţia RoSEF permite calificarea la patru competiţii internaţionale: Intel ISEF (cel mai mare concurs de acest gen din lume, la care participă anual peste 3.000 de elevi din peste 60 de ţări ale lumii), I-SWEEEP (concurs organizat la Houston - SUA şi la care anul acesta echipa reprezentativă a României a luat premiul II), INESPO (Olimpiada Internaţională a Proiectelor de Mediu, organizată în Olanda şi la care România a cucerit o medalie de argint şi una de bronz) şi MILSET.

Acum doi ani, românul Ionuţ Budişteanu a luat marele premiu Intel ISEF, în valoare de 75.000 de dolari, calificarea lui naţională fiind făcută în cadrul RoSEF, la Suceava.

Competiţia de proiecte va avea loc sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 9:00, la Iulius Mall Suceava, în organizarea Societăţii Ştiinţifice Cygnus – centru UNESCO, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, a Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava şi a Colegiului Naţional "Petru Rareş" Suceava, cu sprijinul Intel România şi sub egida Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie, jurizat de Alexandru Mironov, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie, jurizat de Alexandru Mironov, la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de capete de șalăi, ca pe Clisura Dunării Amicul meu severinean, etnologul Isidor Chicet, m-a dus într-o vară în ospeţie într-o casă de sârbi de pe malul Istrului, la Sviniţa. Până să intrăm în odaia cea bună, acasă la Milca Balaci, ne-am oprit... Citeşte