Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2015 - Anul XX, nr. 138 (5950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Presiuni

Primăria Suceava are nevoie de peste 250 de hectare de teren, pentru retrocedări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 500 de persoane ale căror cereri de retrocedare a proprietăţilor au fost validate aşteaptă să fie puse în posesie, deşi Primăria Suceava nu are terenuri în proprietate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că se confruntă cu foarte multe presiuni din partea celor care au depus cereri de retrocedare a proprietăţilor la Legea 615.

„În urma inventarului final făcut, mai sunt validate 552 de cereri pentru care trebuie emise titluri de proprietate. În total avem un deficit de 251,15 hectare de teren”, a spus Lungu.

Singura soluţie pentru a fi rezolvate doleanţele foştilor proprietari sau ale urmaşilor acestora este considerată a fi transferarea către municipalitate a unora dintre terenurile din jurul localităţii.

„Atunci când s-a pus în discuţie această lege, s-a spus că acolo unde este posibil vor fi date terenuri autorităţilor locale care nu dispun de asemenea proprietăţi. Noi avem terenuri în jurul oraşului, numai că aparţin ba de Agenţia Domeniilor Statului, ba de Staţiunea de Cercetări Agricole. Oamenii sunt disperaţi, 100% au dreptate, nu mai au încredere în aceste fonduri Proprietatea, sunt purtaţi cu despăgubirile ani şi ani de zile, de aceea vor teren, să fie despăgubiţi în natură”, a adăugat Ion Lungu.

Edilul sucevean speră ca Guvernul să găsească o soluţie să transfere administraţiei locale cele  251,15 hectare de teren, să îi poată despăgubi pe toţi cei care au aceste drepturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava are nevoie de peste 250 de hectare de teren, pentru retrocedări.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava are nevoie de peste 250 de hectare de teren, pentru retrocedări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de capete de șalăi, ca pe Clisura Dunării Amicul meu severinean, etnologul Isidor Chicet, m-a dus într-o vară în ospeţie într-o casă de sârbi de pe malul Istrului, la Sviniţa. Până să intrăm în odaia cea bună, acasă la Milca Balaci, ne-am oprit... Citeşte