Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2015 - Anul XX, nr. 138 (5950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Flutur: Guvernul PSD ignoră Aeroportul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a criticat Guvernul condus de liderul PSD, Victor Ponta, afirmând că acesta ignoră Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava. Gheorghe Flutur consideră că actuala Guvernare PSD reprezintă „un paradox perpetuu”. Astfel, el a arătat că pe de o parte Uniunea Europeană finanțează cu 40 de milioane de euro modernizarea Aeroportului din Suceava, care va fi folosit de locuitorii zonei de nord a României, cât și din Regiunea Cernăuți și unele județe din Republica Moldova, iar pe de altă parte Guvernul PSD îl ignoră.

„Aeroportul <Ștefan cel Mare> Suceava reprezintă o poartă principală de intrare pentru județele din nordul țării, este un pilon în dezvoltarea regională prin stimularea afacerilor în zonă. După îndeplinirea condițiilor, a fost certificat ca aeroport destinat traficului internațional, iar în prezent este cuprins în strategia Comisiei Europene privind dezvoltarea infrastructurii de transporturi, fiind în derulare un proiect POS-T”, a declarat Flutur, care a adăugat că „aeroportul sucevean este parte a unui lanț logistic integrat prin care se va realiza o legătură între calea ferată și aeroport, prin realizarea Centrului intermodal de transport marfă Dărmănești, obiectiv finanţat din fonduri europene prin programarea 2014-2020, finanțare aprobată de Comisia Europeană”.

Liderul PNL Suceava a mai precizat că cele mai recente evaluări arată că până în momentul de faţă au fost realizate 65% din lucrările de modernizare. Flutur consideră că în acest ritm, până la sfârşitul lunii august a.c.,  când s-a anunţat finalizarea investiţiei, aceasta va fi terminată doar în proporţie de 80%, fiind necesare încă 175 de zile până la terminarea lucrărilor. „Există și un avertisment major, fiind vorba, în mare parte, de bani europeni. Dacă lucrările nu se termină până la sfârşitul lunii noiembrie există riscul ca banii să fie returnați”, a mai precizat Flutur. El a adăugat că potrivit contractului de execuţie a lucrărilor, data finalizării acestora este 31 iulie 2015, urmând ca de la data de 1 august 2015 compania Tarom să redeschidă cursele regulate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Guvernul PSD ignoră Aeroportul Suceava.
 Vizualizări articol: 2198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Flutur: Guvernul PSD ignoră Aeroportul Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(18 iun 2015, 11:43:24
zboara ba tu cu familia ta de pe salcea, si dute dracu sa nu mai auzim de tine, badarane ceai facut cat ai fost la putere cu base, udrea, blaga, videanu ai furat furat furat atat ai facut animalule, mananci ca un porc ce esti si dai basini in birou sa-ti miroase alti hoitul ce-ti iasa din tine, si razi ca un prost porcule.
1.1  RE: Comentariu trimis de
(18 iun 2015, 11:55:02
Bai istetulei... mai holbeaza si tu ochii prin orasul asta si vezi rezultatele. Avem unul dintre cele mai moderne spitale din tara, soseaua de centura a fost construita in prop. de 85% in mandatul lui Flutur iar Nechifor n-a fost in stare sa incheie lucrarile in 5 ani. In campania electorala se plimba Nechifor de mana cu Ponta si promitea finalizarea lucrarilor in 6 luni! Pe aeroportul din iasi au fost finalizate lucrarile de 7-8 luni si au inceput lucrarile cu mult in urma celui de la Sv. Datorita celor ca tine care-i pupa in fund pe toti cercetatii penali... Nechifor, Dontu etc ne meritam soarta.
2.   Aeroportul Suceava, nici nu apare in Master-Plan! trimis de
(18 iun 2015, 13:23:55
Guvernul Ponta, prin actualul Master Plan de transport condamnă la izolare nordul ţării, reduce semnificativ fluxurile de investiţii în zonă şi împiedică dezvoltarea durabilă a celor două regiuni istorice.

Conform hartilor din document, ca hub international vor fi aeroporturile din Timisoara si Cluj, insa si aici apare o discrepanta: in tabelele din sinteza, ca hub international, apar si aeroporturile din Craiova, Iasi, Sibiu si Bacau.
Insa aeroportul Suceava, desi pe harta apare ca hub regional mic, in Master-Plan nu-si gaseste locul, oare de ce?!

3.   Dezinteres si lipsa de implicare! trimis de
(18 iun 2015, 13:44:44
Daca domnul prefect nu ,,dormea” si se implica la fel de mult cat a facut-o Flutur, probabil ca ar fi fost prinsa si autostrada : Satu Mare-Baia Mare-Dej-Bistriţa-Suceava, care este situată pe un culoar european şi mult necesară nordului tarii.
Trebuie sa fii rau intentionat si sa nu vrei sa vezi ca centura inceputa de Flutur nu a fost inca data in folosinta de actualul sef.
Suceava este un județ la coada clasamentului la realizări - zero activitate …
Aceste neîmpliniri sunt văzute, ca lipsă de performanta!
4.   Eh, de ce sa ii judecam acum? trimis de
(19 iun 2015, 00:38:04
Nu se vede ca schimba oameni la fiecare cateva luni? Pana aduce unul nou si afla de Suceava deja nu mai are timp sa ia decizii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de capete de șalăi, ca pe Clisura Dunării Amicul meu severinean, etnologul Isidor Chicet, m-a dus într-o vară în ospeţie într-o casă de sârbi de pe malul Istrului, la Sviniţa. Până să intrăm în odaia cea bună, acasă la Milca Balaci, ne-am oprit... Citeşte