Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2015 - Anul XX, nr. 138 (5950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Gala laureaţilor

Elevi ai Şcolii „Miron Costin”, premiaţi în Milano, Italia, în cadrul unui concurs internaţional de poezie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, la Triuggio, Milano, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor celei de-a XXIV-a ediţii a Concursului Internaţional de Poezie ”Giovani e poesia”, competiţie de tradiţie ce a reunit peste 500 de tineri autori din peste 20 de ţări.

În cadrul ceremoniei, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava, membri ai Cenaclului Literar „Mai aproape de Cuvânt”, condus de prof. Maria Doina Leonte şi prof. Gabriela Apetrea, au fost recompensaţi cu cinci distincţii. O delegaţie formată din şase elevi (Naomi Surugiu, Naomi Roxana Ivaniuc, Georgiana Andra Hoştinari, Ştefania Ana Rotari, Alexandra Miriam Temneanu şi Paul Iulian Florescu) şi trei cadre didactice (Maria Doina Leonte, Gabriela Apetrea şi Ancuţa Nadia Gulei) a fost prezentă în cadrul galei pentru primirea premiilor.

La secţiunea „Şcoli”, unitatea din Suceava a obţinut premiul al II-lea pentru antologia de poezie a cenaclului literar „Mai aproape de Cuvânt”.

La secţiunea 13-17 ani, Alexandra Miriam Temneanu a câştigat premiul I (diplomă, cărţi şi 150 de euro), iar Andra Hoştinari şi-a adjudecat locul IV cu menţiunea de onoare (cupa înscripţionată şi cărţi). Premiul „Giovani Voci” a mers către Paul Iulian Florescu (medalie înscripţionată şi cărţi), iar Premiul „In memoria di Ettore Villa - miglior giovane autore” i-a revenit lui Naomi Surugiu (statuetă de bronz înscripţionată şi cărţi).

De menţionat că la ediţia din acest an a concursului de poezie, din România au participat 75 de autori, iar din cele zece premii obţinute, cinci au fost adjudecate de elevii Şcolii „Miron Costin”.

La ceremonie au participat reprezentaţi ai consulatelor Bulgariei, Ucrainei, Moldovei şi României din Italia şi alte personalităţi ai comunităţii locale care au înmânat premiile. Reprezentatul Consulatului general al României la Milano, Gheorghe Miloşan, a susţinut un discurs impresionant despre poezie şi rolul acesteia în istoria omenirii. După premiere, acesta a felicitat elevii suceveni şi profesorii coordonatori.

Prof. Maria Doina Leonte, coordonatoarea cenaclului literar „Mai aproape de cuvânt”, a menţionat că „participarea elevilor la premiere nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi existat bunăvoinţa unor oameni de afaceri de excepţie ai judeţului care au înţeles să sprijine cultura şi tinerele talente. Mulţumirile se adresează domnului Florin Andronic, managerul companiei de transport Anasped SRL Suceava, sponsorul principal, cel care a manifestat un real interes pe tot parcursul realizării proiectului. De asemenea, recunoştinţa elevilor, a profesorilor şi a părinţilor se îndreaptă către Vasile Armenean, de la Betty Ice, şi către domnul Alexandru Scheul, de la Killer Suceava”.

Aventura pe tărâmul poeziei la Şcoala „Miron Costin” va continua, primul eveniment ce va urma fiind publicarea primei antologii de cenaclu şi lansarea acesteia la începutul anului şcolar viitor.

 

Elevii suceveni au fost „ambasadorii” ţării la EXPO Milano

După festivitatea de premiere, delegaţia suceveană a fost invitată la EXPO Milano, la pavilionul României, de către directoarea Centrului Cultural Italo-Român, scriitoarea Violeta Popescu, pentru a prezenta poemele premiate în cadrul unui recital de muzică şi poezie.

„Elevii suceveni au fost profund marcaţi de faptul că, pentru câteva minute, s-au simţit <ambasadori> ai României şi ai urbei Sucevei, prin poemele prezentate în limba română de către ei şi în limba italiană de către o actriţă din Milano. În timpul recitalului la nai, din repertoriul lui Gheorghe Zamfir, susţinut de artista Mariana Preda, şi vizionând imaginile pitoreşti de <acasă> proiectate pe pereţii media ai pavilionului, membrii delegaţiei sucevene au fost extrem de emoţionaţi şi mândri că sunt români”, a mai povestit prof. Leonte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi ai Şcolii „Miron Costin”, premiaţi în Milano, Italia, în cadrul unui concurs internaţional de poezie.
 Vizualizări articol: 3176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Elevi ai Şcolii „Miron Costin”, premiaţi în Milano, Italia, în cadrul unui concurs internaţional de poezie2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de capete de șalăi, ca pe Clisura Dunării Amicul meu severinean, etnologul Isidor Chicet, m-a dus într-o vară în ospeţie într-o casă de sârbi de pe malul Istrului, la Sviniţa. Până să intrăm în odaia cea bună, acasă la Milca Balaci, ne-am oprit... Citeşte