Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2015 - Anul XX, nr. 138 (5950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţea

Tineri săltaţi de ofiţerii Antidrog, după ce un colet a fost interceptat la Suceava cu aproape un kilogram de canabis şi cocaină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi tineri au fost aduşi miercuri după-amiază la audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, într-un dosar de trafic de droguri, deschis de procurori după ce pe raza municipiului reședinţă de judeţ a fost interceptat un colet cu stupefiante.

Reprezentanţii DIICOT Suceava au transmis miercuri noapte, după ora 23.00, un comunicat de presă în care arată că la începutul lunii martie a.c. ofiţerii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava au aflat că în incinta unei societăţi de transport de pe raza municipiului Suceava se afla un colet expediat din Austria, care avea ca destinatar o persoană din judeţul Bihor. Existau suspiciuni că în acel colet s-ar fi aflat droguri, suspiciuni confirmate în urma desfacerii coletului respectiv, în baza dosarului deschis la DIICOT Suceava, în care s-a început urmărirea penală „in rem" (faţă de faptă), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc.

 

960 de grame de canabis şi 27 de grame cocaină

Anchetatorii au transmis că în interiorul coletului a fost găsită cantitatea de 960 de grame de canabis şi 27 de grame de cocaină, droguri de risc, respectiv droguri de mare risc.

Ofiţerii Antidrog au intrat pe fir şi au încercat pe 5 martie a.c. să organizeze un flagrant pe raza municipiului Oradea, pentru a-i prinde pe suspecţi. Aceştia din urmă au reuşit să părăsească locul flagrantului cu un autoturism în urma forţării dispozitivului de poliţie.

 

Şapte percheziţii domiciliare şi cinci mandate de aducere

Chiar dacă suspecţii au scăpat în prima fază, ancheta a continuat, iar ofiţerii BCCO Suceava, cu sprijinul structurilor specializate, Direcţia Operaţiuni Speciale şi BCCO Bucureşti, au reuşit să-i identifice pe mai mulţi indivizi care ar fi implicaţi în această grupare de crimă organizată.

„În baza probatoriului administrat, la data de 17.06.2015, poliţiști din cadrul BCCO Suceava – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București, Serviciului Operaţiuni Speciale Suceava, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava și ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei București, au efectuat şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a judeţului Ilfov și au pus în executare 5 mandate de aducere", au transmis aseară anchetatorii.

În comunicatul DIICOT se mai arată că după efectuarea percheziţiilor domiciliare au fost identificate diferite cantităţi de droguri de risc, cântare electronice, recipiente de depozitare a drogurilor, telefoane mobile, laptopuri și cartele SIM, precum și sume de lei și valută, provenite din activitatea infracţională de trafic de droguri.

 

Cinci suspecţi aduşi la audieri, trei dintre ei au fost reţinuţi

Miercuri după-amiază, suspecţii au fost aduşi la audieri la DIICOT Suceava, fiind vorba de cinci tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani: Anghel G., Sima E.A., Constantinescu F.I., Rădoi C.M. şi Munteanu B. (potrivit comunicatului DIICOT).

Miercuri seară, la închiderea ediţiei, audierile nu erau finalizate, anchetatorii trimiţând comunicatul de presă aproape de miezul nopţii.

Din informaţiile din această dimineaţă, trei dintre suspecţi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„În cauză, cercetările sun continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor făptuitorilor", precizează anchetatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri săltaţi de ofiţerii Antidrog, după ce un colet a fost interceptat la Suceava cu aproape un kilogram de canabis şi cocaină.
 Vizualizări articol: 5168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tineri săltaţi de ofiţerii Antidrog, după ce un colet a fost interceptat la Suceava cu aproape un kilogram de canabis şi cocaină5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de capete de șalăi, ca pe Clisura Dunării Amicul meu severinean, etnologul Isidor Chicet, m-a dus într-o vară în ospeţie într-o casă de sârbi de pe malul Istrului, la Sviniţa. Până să intrăm în odaia cea bună, acasă la Milca Balaci, ne-am oprit... Citeşte