Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Nu este treaba lui Băsescu cine este şeful DNA şi cât stă în funcţie, ci a CSM

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (14:00:27)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu este treaba preşedintelui nici cine este şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi nici cât stă acesta în funcţie, prerogativa aparţinând CSM.

Ponta a afirmat că toate funcţiile din procuratură ar trebui încadrate în termenii legali şi să nu mai fie numite şi influenţate politic.

"Nu este treaba preşedintelui cine este şeful DNA sau cât stă în funcţie, ci este doar a Consiliului Superior al Magistraturii", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că doreşte să îi ceară procurorului general Codruţa Kovesi prelungirea cu şase luni, până la raportul CE din vară, a mandatului procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, care expiră peste două luni.

Şeful statului a menţionat, răspunzând unei întrebări, că cel de-al doilea mandat, ultimul, al lui Daniel Morar, expiră peste două luni, iar acesta nu va mai putea conduce DNA.

Întrebat dacă îi va da lui Morar un nou mandat la şefia DNA, Băsescu a răspuns: "Nu avem cum. Conform legii, şeful DNA, ca şi procurorul general, nu pot avea decât două mandate de câte trei ani. Daniel Morar a avut un mandat, i l-am dat şi pe al doilea în 2009. În februarie 2012 îşi încheie mandatul".

Întrebat dacă acesta ar putea fi numit procuror general, Băsescu a spus: "Nu numim la televizor procurorii generali".

"Dacă discutăm tehnic, opţiunea mea e să cer procurorului general să-i dea o prelungire până în iunie, un interimat. Poate să-i dea, pentru că aş vrea să rămână în funcţie până la raportul MCV din vară, el fiind unul din principalii piloni ai raportului MCV din 2012. Cred că se va putea face acest lucru, din punct de vedere legal. După ce-şi termină mandatul însă, vom vedea", a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă se teme de o reacţie a partidelor, Băsescu a răspuns, râzând: "Dacă m-aş speria de revoltele partidelor, aş sta ascuns la Cotroceni şi nu aş face decât să veghez".

"Mai am un considerent, nu numai raportul din vară. Principiul pe care aş vrea să-l instalez, să-l instaurez, ar fi legat de echipă. Aş vrea să expire şi mandatele adjuncţilor, astfel încât noul procuror şef de la DNA să poată să propună prin CSM, prin MJ şi să ajungă la mine desemnarea unei echipe, nu a unui singur om. Procuror şef plus adjuncţii, asta ar fi ideea - obiectiv pe care-l urmăresc şi la Parchetul General", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Nu este treaba lui Băsescu cine este şeful DNA şi cât stă în funcţie, ci a CSM.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Nu este treaba lui Băsescu cine este şeful DNA şi cât stă în funcţie, ci a CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei