Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şefii a opt bănci mari cer sprijinul CE în disputa cu Ungaria privind creditele în valută

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (17:19:38)

Directorii a opt bănci mari, între care şi Erste Group, au cerut sprijinul Comisiei Europene (CE) în disputa cu Ungaria privind o lege care le obligă să accepte rambursarea anticipată a creditelor în valută la cursuri de schimb sub nivelul pieţei, ceea ce le va provoca pierderi semnificative.

Băncile au arătat, într-o scrisoare adresată pe 14 noiembrie comisarului pentru Piaţa Internă, Michel Barnier, că decizia autorităţilor de la Budapesta este o "încălcare flagrantă" a drepturilor lor, transmite Reuters.

"Cerem Comisiei să ia măsuri urgente şi imediate pentru a opri încălcarea libertăţii fundamentale şi principiilor de bază ale UE", potrivit scrisorii care a fost semnată de directorii generali sau financiari ai Bayern LB, Erste Group, Intesa Sanpaolo, KBC, Raiffeisen Bank International, banca sa mamă Raiffeisen Zentralbank, Volksbank şi UniCredit.

Rata de schimb fixă pentru piaţa creditelor în valută de 18,3 miliarde de euro din Ungaria poate provoca pierderi imediate de cel puţin 15% pentru împrumuturile în euro şi de minim 25% în cazul celor în franci elveţieni, la fiecare rambursare, potrivit textului.

"Legea exercită presiuni asupra băncilor, într-o perioadă în care autorităţile de reglementare cer majorarea capitalului, şi amplifică instabilitatea de pe piaţa bancară europeană. În plus, băncile vor fi nevoite să îşi evalueaze angajamentul pe piaţa bancară ungară", se arată în scrisoare.

Comisia Europeană şi-a exprimat deja îngrijorarea în legătură cu planurile Ungariei, care au provocat indignare în Austria, de unde provin unele dintre cele mai mari bănci din Europa emergentă.

Erste Group a anunţat luna trecută că va înregistra pierderi de 500 de milioane de euro în acest an la divizia din Ungaria, la care va fi majorat capitalul cu circa 600 de milioane de euro.

Raiffeisen Bank anticipează că planul autorităţilor de la Budapesta ar putea cost divizia ungară aproximativ 120 milioane euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şefii a opt bănci mari cer sprijinul CE în disputa cu Ungaria privind creditele în valută.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şefii a opt bănci mari cer sprijinul CE în disputa cu Ungaria privind creditele în valută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei