Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copilul flegmatic - Liniştitul pacifist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai liniştit şi nepretenţios este copilul flegmatic. Dacă îi asiguri confortul de care are el nevoie este satisfăcut, nu te solicită mai mult. Acceptă părerea ta şi nu intenţionează să ceară sau să impună altceva.

Poate privi în tăcere, nu vrea să supere pe nimeni, poate stă fără să facă nimic şi nu e deranjat dacă nici alţii nu fac. Are un nivel scăzut de energie, urăşte conflictul şi confruntările şi tânjeşte după armonie, linişte şi starea lui de bine.

Este o persoană echilibrată şi mulţumită. Nu simte nevoia să schimbe lumea şi este preocupat de conservarea propriei energii. Nu-i plac riscurile, provocările, surprizele şi are nevoie de timp pentru a se adapta la schimbări. Este orientat pe ideea de siguranţă. Tinde să acţioneze mai degrabă ca negociator decât ca luptător. 

Ca adulţi sunt acele persoane respectate şi apreciate pentru grija ce o poartă celor din familie, pentru ajutorul pe care îl dau persoanelor care au nevoie de ei şi pentru înţelegerea de care pot da dovadă.

 

Cum se manifestă un flegmatic

Este o persoană agreabilă, calmă, plăcută celor din jur.

- Are o isteţime înnăscută şi spune o vorbă potrivită la momentul potrivit.

- Şi-ar dori să ducă altcineva războaiele în locul lui şi eventual nici să nu ştie asta. 

- Deşi nu luptă să obţină apreciere şi atenţie, nu înseamnă că nu are nevoie. Nevoile lui emoţionale nu ies în evidenţa, însă, dacă nu sunt satisfăcute se va simţi nesigur, va pierde stimă de sine şi nu îşi va atinge potenţialul. Este rezervat, dar apreciază compania altor persoane.

- Flegmaticul are nevoie să i se spună că este iubit şi respectat pentru ceea ce este nu pentru ceea ce face. Altfel dezvoltă ideea că nimănui nu-i pasă de el.

 

Puncte forte vs. Puncte slabe

Este preocupat de un singur lucru. Părinţii trebuie să descopere care este acesta şi să îl stimuleze în direcţia respectivă. Pentru el este mai eficient să fie ajutat să se mobilizeze arătându-i opţiunile decât cicălindu-l. Are înnăscută dorinţa de a găsi calea cea mai simplă atunci când se hotărăşte să facă ceva. Dacă nu vede un rost în ceea ce face renunţă imediat.

Evită acţiunile lungi, dificile şi obositoare şi orice activitate care nu are legătură directă cu el şi interesul lui (pedepsele prin sarcini sunt foarte deprimante pentru el). Evită situaţiile stresante, dar, dacă e nevoie lucrează bine sub presiune. Are nevoie de cineva să-l motiveze, să-l „tragă” după el. 

Simte o mare satisfacţie în momentul în care se poate debarasa de responsabilităţi. Deşi observă ce trebuie făcut, tendinţa naturală este să „nu observe”.

Flegmaticul visează la retragerea din activitate încă înainte de a o începe. Activitatea lui preferata este somnul. Că semn distinctiv de recunoaştere el este veşnicul obosit pe care îl vezi adesea peste zi aşezat sau sprijinit.

Cu toate acestea, dacă reuşeşti să motivezi un flegmatic va etala o voinţă de fier, încăpăţânare şi determinare.

Lumea are nevoie de flegmatici pentru că sunt cooperanţi, au o influenţă calmă, păstrează o atmosferă paşnică, mediază un conflict apărut astfel încât fiecare să se simtă bine, nu ia decizii pripite, este plăcut de toţi şi considerat inofensiv.

 

Slăbiciuni care pot fi modelate prin educaţie:

 - stabilirea scopurilor, automotivarea şi responsabilizarea;
 
 - luarea deciziilor şi mobilizarea (pot fi foarte greoaie)
 
 - implicarea în propriile probleme cu uşurinţa cu care le rezolvă pe ale altora;
 
 - lipsa de determinare, fermitate, entuziasm şi energie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copilul flegmatic - Liniştitul pacifist.
 Vizualizări articol: 2665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copilul flegmatic - Liniştitul pacifist5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei