Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: România se află pe graficul unei creşteri economice între 1,5 şi 2 la sută pentru acest an

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (13:00:41)

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la Lancrăm, judeţul Alba, că România se află pe graficul unei creşteri economice pentru acest an între 1,5 şi 2 la sută, iar aceasta este cea mai mare creştere din ultimii doi ani.

Emil Boc a afirmat că datele de pe cel de-al treilea trimestru al acestui an care vor fi prezentate de Statistică arată cea mai mare creştere din ultimii doi ani şi demonstrează că politica Guvernului, de investiţii şi creare a locurilor de muncă, a fost corectă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a declarat că faptul că în acest an România a avut mai mulţi bani pentru infrastructură şi că anul viitor va avea mai mulţi bani decât a avut în 2011 demonstrează că Guvernul a ştiut să ia decizii în interesul ţării.

"Fără sprijinul şi suportul românilor, România nu ar fi reuşit în aceşti doi ani să îşi consolideze stabilitatea macroeconomică şi să plece pe o creştere economic. (...) Putem concluziona că România a avut patru trimestre consecutive de creştere economică, respectiv ultimul trimestru din 2010 şi primele trei din acest an, ceea ce demonstrează că ţara se află în graficul unei creşteri economice pentru acest an între 1,5 şi 2 la sută", a conchis premierul.

Premierul Emil Boc participă, alături de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, la deschiderea lucrărilor la şantierul autostrăzii Orăştie - Sibiu.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, luni seară, la TVR, despre situaţia economică. "Ştiţi când va începe România să plătească înapoi din datorii? În primul an în care avem excedent la buget. În 2014, din creştere economică. Ca să nu dramatizăm (...) Trimestrul III – creşterea va fi de peste 4% din PIB, din creşteri în construcţii (...) Pentru anul acesta creşterea prognozată pentru România este 1,1% pe tot anul. Am avut 1,7 în primul trimestru, am avut 1,4 în al doilea, avem 4,4 în al treilea şi să sperăm că vom avea 2,5 în al patrulea. Asta ne-ar permite să închidem anul cu o creştere economică de peste 2%. În practică, pentru că cifra asta şi cele din trimestrul I şi II nu sunt în teorie, sunt practice, în condiţiile în care am avut un consum scăzut. Avem creşterile aşa: construcţiile 7,2%, agricultura, creştere medie 25%, industria 5,5%, turismul, creştere 17%", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: România se află pe graficul unei creşteri economice între 1,5 şi 2 la sută pentru acest an.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: România se află pe graficul unei creşteri economice între 1,5 şi 2 la sută pentru acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei