Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Start

Compania franceză Filasa începe investiţiile în construcţia a 11 parcuri eoliene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania franceză Filasa International va da startul, la mijlocul acestei săptămâni, la proiectul „Parcurile Eoliene de Nord-Est Suceava”. Inaugurarea lucrărilor în cadrul acestui proiect va avea loc joi, 17 noiembrie a.c., în localitatea Ciprian Porumbescu, în prezenţa reprezentanţilor companiei franceze, precum şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Până în momentul de faţă, compania Filasa International a amenajat deja sediul administrativ pentru viitorul parc eolian din această comună, care va avea 29 de turbine. Construcţia acestora ar urma să demareze la începutul anului viitor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat la sfârşitul lunii octombrie 2011 că Filasa International va investi 780 de milioane de euro în producerea de energie verde în judeţul Suceava. El a precizat că în judeţul Suceava vor fi construite 11 parcuri eoliene, în nouă localităţi sucevene, respectiv Ciprian Porumbescu, Horodniceni, Capu Câmpului, Drăgoieşti, Berchişeşti, Moara, Stroieşti,  Ilişeşti şi Udeşti. Compania franceză va construit 170 de centrale eoliene, care vor fi amplasate pe o suprafaţă de 4.000 de hectare, iar energia produsă va fi vândută companiei naţionale Transelectrica. Puterea instalată a centralelor eoliene va fi de 516 MW, adică de zece ori consumul de energie electrică al municipiului Suceava într-un an de zile. O turbină va avea o înălţime de 120 de metri, iar elicele au deschiderea de 45 de metri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compania franceză Filasa începe investiţiile în construcţia a 11 parcuri eoliene.
 Vizualizări articol: 956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Compania franceză Filasa începe investiţiile în construcţia a 11 parcuri eoliene3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha ... trimis de
(15 nov 2011, 12:04:32
Teapa oameni buni. Acesti "investitori" nu aduc nimic !!! Ei investesc 780 milioane de euro si primesc de la stat subventii de miliarde de euro. De asta investesc la noi in energie verde si nu alt stat european. Chiar crede cineva ca la noi vantul esti mai aprig ? Poate doar SOVlaughing

Citez din ziarul adevarul (daca intrati pe site gasiti un articol amplu despre baietii destepti din energia verde (sic!)):

În următorii zece ani, producătorii de energie verde vor primi subvenţii în valoare de peste 10,5 miliarde de euro, bani pe care îi vor plăti toţi consumatorii, inclusiv populaţia. „Am fost la o conferinţă în Italia, unde statele europene îşi prezentau schemele de sprijin, iar unele ţări mărunte, precum Serbia, Muntenegru sau Bulgaria, au vorbit de milioane de euro. Când am venit eu şi le-am spus de schema noastră de miliarde de euro, am părut necredibil. I-am rugat să mă ia în serios, pentru că România e o ţară mai mare", a declarat ieri Mircea Cotoşman, consilier al ministrului Economiei, în cadrul unei conferinţe pe această temă.
2.   Completare ... trimis de
(15 nov 2011, 12:09:20
Din cei 780 mil. euro, banii care raman in Romania sunt de maxim 10 mil euro (asta calculand si chiria pe teren pe 50 de ani). Doar eolienele alea nu sunt cumparate din Ro ? Ale se fac in afara, vin la pachet cu tehnicieni din afara specializati in chestia asta. Nu vom vedea ca angajeaza astia necalificati pentru eolienele lor. Dl. Flutur ar fi bine sa mai dezumfle un pic acest tablou al investitiilor false.

Noi, romanii, vom plati cu 25% mai mult pentru energia verde !! Sincer sa fiu preferam energia "portocalie" produsa de hidrocentralele si termocentralele facute de nenea Nicu decat asa zisa energie verde.

Oare se mai face ceva in tara asta in afara de a se fura ?? Stiu, e o intrebare retorica !
2.1  RE: Completare ... trimis de
(15 nov 2011, 16:06:38
Nu inteleg ce se fura? Subventii? Stai sa vezi ce si-o fura strainii care investesc pentru ele. La 'Casa Verde' guvernul a promis subventii fara numar. Am inteles ca si acum ii plimba pe oameni cu zaharelul. Asa o sa si-o fure si astia. Daca vin numai pentru subventii (incasabile in 10 ani) o sa iasa in paguba. Romanul numai om de cuvant nu e. Un guvern promite subventii, altul nu le recunoaste si tot asa.
Eu cred ca investitia e f buna. Decat CETul de la Suceava care arde carbuni si ne omoara cu zile, mai bine niste invartelnite eco prin tot judetul. De platit oricum platim KW-ul de ne ia dracu da macar scapam de particulele de carbune ars.
3.   Platim,platim,pe baietii "destepti" ii imbogatim. trimis de
(15 nov 2011, 12:30:05
Daca tot avem potential pentru eoliene de ce trebuia sa vina strainii sa-si le monteze pentru ca apoi sa ne vanda energia scump noua. Doar pentru a se imbogati unii umflati de la conducere ce primesc mita .Fabricile si combinatele le-au falimentat si le-au vandut, zacamintele le-au vandut, flota s-a "evaporat" , pamantul il vindem la straini, zacamintele de aur la canadieni, mai ramane sa cumpere cineva si aerul si sa puna taxa pe respirat si in cativa ani o sa scrie in cartile de istorie "aici a fost candva Romania, de unde au emigrat cateva milioane de oameni in tarile civilizate , unde a ramas o populatie de prosti si o mana de "baieti destepti" care au supt tot ce sa putut si apoi s-au mutat si ei pe la Monaco, Ibita sau New York. Ne meritam soarta.
3.1  RE: Platim,platim,pe baietii "destepti" ii imbogatim. trimis de
(15 nov 2011, 15:52:54
Pentru ca noi nu avem atatia bani. Cati romani cunosti care sa aiba 700 de mil de euro cash?
4.   AL2011 si GYGEl Voi in ce tara traiti? trimis de
(15 nov 2011, 16:08:41
Pentru AL2011, acum nu-i neparat meritul lui Flutur dar vi tu si spui ca daca o firma straina face ceva nu-i bun. Pai aia or sa plateasca chirii pe terenuri, ori sa plateasca taxe la stat, or sa angajeze cativa oameni ca trebuie, la-s sa mearga sa le instaleze in alta parte nu? Apoi curentul de la alea trebuie transportat in retea unde apar distribuitori care mai extind reteaua mai au si aia de lucru si tot asa. Sa stii ca zona chiar are potential si in general romania in acest domeniu.. eu spun s amergi la botosani ca acolo nu vin investitorii si-i ai sa fi multumit, nu misca nimik! Ia spune masinile care transporta echipamentele fac plinul numai din strainatate? Lucratorii vin cu pachetele de mancare si apa tot de peste hotare...

GYGEl Piata-i deschisa cand vrei sa investesti poti sa o faci!!! Statul direct nu paote, si-i mai bine asa.. ce cunosti tu chestii investitii din buget rentabile ?
5.   Intrebare trimis de
(15 nov 2011, 17:49:49
Pentru Al2011, H2S04, Gygel Chiar va pricepeti la toate? Alta treaba nu aveti de cat sa postati "cunostintele marete " in fiecare zi si pentru fiecare tema. Nimic nu va place nimic nu va multumeste, voi ce stiti sa faceti , ce faceti, lucrati pe undeva? Nu am auzit de voi pe nicaieri. Spune-ti si voi odata ce ati facut ca sa va apreciem inteligenta
5.1  RE: Intrebare trimis de
(15 nov 2011, 18:44:59
daca nu ai auzit de H2SO4 pe nicaieri atunci esti varzabig grin
6.   Pentru SPINU trimis de
(15 nov 2011, 19:02:35
Mai nene SPINU este democratie, deocamdata, si daca nu stiai este liber la gandit, vorbit si scris (de aceea s-au introduc comment-urile pe orice site). Dar o oaie cu cabina portocalie ca tine vrea "silence" ca cei de sus "lucreaza pentru cetatean" si nu vor sa fie deranjati cu citate si comentarii. Te-ai facut de ras intreband niste oameni "ascunsi" dupa niste nick-uri (ca nu e nimeni prost sa-si dea numele adevarat - nici chiart tulaughing ce stiu sa faca, unde lucreaza etc. Cred ca tinzi spre un militian comunist cu vesta orange. Daca ai sti ce fac cei de mai sus ce ai face? Ai umbla pe la contractele de munca, la pensie,... ce ai face?? Si apropos, SPINU vine de la spin (ciulin) nearticulat sau de la chelul din Harap Alb (daca e din Harap Alb... te anunt ca a trecut vremea povestilor si contribuabilii nu ar trebui aburiti de cei de teapa ta cu "investitii marete taietoare de panglici portocalii si bani bagati in buzunare sau campanii de imagine???). Hai sictir. P.S.: AL2011 din ce vad (si e negru pe alb) a dat un citat dintr-un ziar destul de citit. Daca mai multi fac anchete si demonstreaza ca pretul energiei verzi e mai mare... nu inteleg de ce se trezesc politienii portocalii sa zica ca e foarte benefic?!?!?!?!?!?
7.   Pentru DESIGN .. trimis de
(15 nov 2011, 20:29:53
Da este mai scumpa dar este foarte buna! Vrei nu vrei politica UE este ca-n 2020 macar 20% din totalul energiei sa fie produs din surse regenerabile (le spune regenerabile pentru ca nu se epuizeaza si deja ar trebuii sa intelegi ca resursele ne regenerabile se vor epuiza intr-un final si pe masura ce se intampla sta pretul va creste). Apoi decat sa arzi carbuni sau sa faci deseuri radioactive cred ca preferi enervie verde sau tu nu erai pe aici cand a fost accidentul de la Cernobal?! P.s Germania a decis sa renunte complet la energia nucleara care-i cea mai ieftina... na ce spui de asta?!
8.   Asa-i romanul trimis de
(15 nov 2011, 20:50:36
Urmaresc cu interes comentariile de la fiecare articol si am observat ca aceste comentarii sunt loc de platit polite-dar asta tine de respectul fata de semeni
Traiesc intr-o comuna in care au venit acesti investitori.Ca cetatean am numai avantaje.S-au creat 12 locuri de munca.unde s-au incadrat tineri,fiecare cetatean din zona turnutilor incaseaza 80 euro/ha,plus produsele de la asociatie.Ce se mai doreste?
8.1  RE: Asa-i romanul trimis de
(15 nov 2011, 21:09:32
da lasa ca astia nu prea gandesc ...... pe langa locurile de munca de care zici si banii din comentariul tau ..... primaria din localitate din cate stiu va primi o anumita suma ca si beneficiu din partea dezvoltatorilor..... pe langa asta se plateste impozit la primaria localitatii respective......la care se mai adauga tot din informatii pe care le detin un anumit procent din profitul firmei care va fi virat de asemeni in cointul primariilor respective...... nu-i baga pe nesimtitii astia in seamna ca ei sunt pusi acolo numai ca sa vorbeasca aiurea de investitiile care se fac in judet....... le dau unor copii 3 napolitane, 2 biscuti si un pahar de suc .....asta dac nu-si aduc ei de acasa ......sa dea cu noroi in cei care spre deosebire de ai lor aduc plus valoare judetului. daca-i iei pe fiecare in parte nu sunt in stare sa completeze o cerere corect ...... dapa-i sa aduca investitii in judet!!!
8.2  RE: Asa-i romanul trimis de
(15 nov 2011, 22:24:18
Pt VAVAREANU, nu zic ca nu e bine, dar sa-mi spui cum ai sa poti suporta galagia facute de palele acelor elice.
Sa nu-mi spui ca nu o sa faca....ca o sa te contrazici singur.
9.   ൽ അറിയപ്പെ ടാനിടയായി. trimis de
(15 nov 2011, 23:22:56
ണുവിനെക്കുറിച്ചുള്ള ആധുനികസങ്കല്പം ഡാൾട്ടന്റേതിൽനിന്നു വ്യത്യസ്തമാണ്. അണുവിന് ഒരു സൂക്ഷ്മഘടനയുണ്ടെന്നും അതിനെ ഉപഘടകങ്ങളായി വിഭജിക്കുക സാധ്യമാണെന്നും തെളിഞ്ഞുകഴിഞ്ഞിട്ടുണ്ട്. ഈ വഴിക്കുള്ള ഗവേഷണങ്ങൾക്കാവശ്യമായ ഉപകരണങ്ങൾ നിർമ്മിക്കുന്നതിനും ഫലപ്രദമായ പരീക്ഷണനിരീക്ഷണങ്ങൾ നടത്തുന്നതിനും നേതൃത്വം നല്കിയത് ഭൗതികശാസ്ത്രജ്ഞൻമാരാകയാൽ ഈ വിജ്ഞാനശാഖ 'അണുഭൗതികം' എന്ന പേരിൽ അറിയപ
10.   HAHAHAHA trimis de
(16 nov 2011, 09:03:53
ണുവിനെക്കുറിച്ചുള്ള ആധുനികസങ്കല്പം ഡാൾട്ടന്റേതിൽനിന്നു വ്യത്യസ്തമാണ്. അണുവിന് ഒരു സൂക്ഷ്മഘടനയുണ്ടെന്നും അതിനെ ഉപഘടകങ്ങളായി വിഭജിക്കുക സാധ്യമാണെന്നും തെളിഞ്ഞുകഴിഞ്ഞിട്ടുണ്ട്. ഈ വഴിക്കുള്ള ഗവേഷണങ്ങൾക്കാവശ്യമായ ഉപകരണങ്ങൾ നിർമ്മിക്കുന്നതിനും ഫലപ്രദമായ പരീക്ഷണനിരീക്ഷണങ്ങൾ നടത്തുന്നതിനും നേതൃത്വം നല്കിയത് ഭൗതികശാസ്ത്രജ്ഞൻമാരാകയാൽ ഈ വിജ്ഞാനശാഖ 'അണുഭൗതികം' എന്ന പേരിൽ അറിയപ
CORECT!!!!
11.   Gica contra trimis de
(16 nov 2011, 10:07:40
asa-i la noi, cand se face ceva se ridica gica contra si tipa, ca de ce se face?
Daca nu se face , iar nu e bine-suntem un neam spurcat, o corcitura nereusita, asa ca ne meritam soarta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei