Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Niciodată premierul sau alt demnitar nu ştie asupra cărei persoane se emite mandat de ascultare

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (15:12:26)

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la Lancrăm, în judeţul Alba, comentând declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind cazul Sorin Apostu că "niciodată premierul sau alt demnitar al statului nu ştie asupra cărei persoane se emite un mandat de ascultare".

Emil Boc a spus că la nivelul premierului se primesc doar "informaţii cu caracter general" despre anumite stări cu potenţial infracţional din anumite regiuni, dar niciodată date concrete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La nivelul premierului primeşti doar informaţii cu caracter general despre anumite stări cu potenţial infracţional din anumite regiuni, dar niciodată date concrete, pe persoane. Niciodată premierul sau alt demnitar al statului nu ştie asupra cărei persoane se emite un mandat de ascultare sau ceva de acest fel. Aceste lucruri aparţin de autorităţile abilitate ale statului din justiţie", a spus Emil Boc.

Întrebat ce părere are despre faptul că preşedintele Traian Băsescu se arată îngrijorat de creşterea cazurilor de corupţie în care sunt implicaţi oameni din administraţia publică locală, Boc a răspuns că partidul va avea în continuare aceeaşi atitudine şi doreşte ca justiţia să îşi urmeze cursul.

"Ca partid am avut şi avem aceeaşi atitudine dintotdeauna. Justiţia îşi urmează cursul, orice persoană beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi asta înseamnă funcţionarea statului de drept", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, comentând cazul Apostu, că de şase luni existau informaţii despre acest subiect, pe care le ştia inclusiv premierul, şeful statului precizând că există informaţii şi despre alte cazuri din alte judeţe, din mai multe partide.

Întrebat dacă se aştepta la apariţia unor cazuri de corupţie la Cluj, fief al PDL, Băsescu a spus: "Nu mă aşteptam să fie acolo cazuri de corupţie. (...) Informaţii că ceva ar fi în neregulă acolo sunt de vreo şase luni".

El a spus că "în mod categoric" primise informaţiile şi premierul Boc.

"Nu numai legat de Cluj sunt informaţii. Sunt informaţii şi despre alte judeţe. Asta nu înseamnă că cineva se duce şi spune «Vezi, fură mai cu grijă, că se ştie». Nu ai dreptul să faci aşa ceva. Tu, ca şef de stat, eşti informat cu privire la actele de corupţie. Mai ales că este unul din obiectivele majore - culegerea de informaţii legate de corupţie, şi pentru SRI şi pentru Doi şi-un sfert şi pentru toate instituţiile statului", a continuat Băsescu.

El a admis că acest caz loveşte în imaginea şefului Guvernului, dar "nu numai a premierului".

"Aici ar trebui să fim absolut responsabili. Responsabilitatea înseamnă că nu îmi poţi pune mie în spate responsabilitatea pentru ce a făcut chiar şi un prieten al meu, cu care nu stau zi de zi. Dacă Emil Boc ar fi stat zi de zi cu Apostu, probabil că ar fi trebuit să ştie. Dar Apostu e acolo, premierul e aici. Numai de Apostu nu-i arde premierului cu ce a avut pe cap", a spus Băsescu.

Şeful statului a amintit şi de vicepreşedintele ANOFM.

Întrebat dacă sunt şi alţii în vizorul organelor de urmărire, preşedintele a răspuns: "Da, sunt şi vă asigur că nu-i iartă nimeni. Destui... Nu numai de la PDL, slavă Domnului, nu e numai PDL, în administraţie. Este vorba, în mod deosebit, de administraţia locală, unde de multe ori li se pare că dacă au un contract trebuie să aibă şi ei partea lor din acel contract".

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, declara, luni, că, prin decizia Colegiului Director, Sorin Apostu şi Radu Bica au fost excluşi din partid.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, în noaptea de 10/11 noiembrie, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar, fiind audiată aproximativ cinci ore de către procurorii anticorupţie.

În acest dosar sunt învinuiţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), care fusese reţinut şi el, şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu, a fost suspendat din partid după ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventivă, anunţa, vineri, conducerea filialei judeţene Cluj a PDL, care arăta că Apostu a contribuit, de-a lungul anilor, la consolidarea filialei.

Luni, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că, prin decizia Colegiului Director, Sorin Apostu şi Radu Bica (vicepreşedintele CJ Cluj) au fost excluşi din partid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Niciodată premierul sau alt demnitar nu ştie asupra cărei persoane se emite mandat de ascultare.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Niciodată premierul sau alt demnitar nu ştie asupra cărei persoane se emite mandat de ascultare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei