Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plenul Camerei, suspendat din lipsă de cvorum; legea asistenţei sociale nu a ajuns la vot final

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (18:50:38)

Camera Deputaţilor şi-a suspendat, marţi, şedinţa de vot final, după ce PNL şi PSD au părăsit sala şi nu au participat la un apel nominal, preşedintele de şedinţă Ioan Oltean anunţând lipsa de cvorum deoarece în sală erau prezenţi 161 de parlamentari.

Iniţial, după apelul nominal, făcut după ce reprezentanţii PSD şi ai PNL au părăsit sala, Ioan Oltean a declarat că lucrările puteau continua deoarece la apelul nominal îşi anunţaseră prezenţa 170 de deputaţi.

La câteva minute după aceasta, supunând un proiect de lege la vot, Ioan Oltean a constat că doar 161 de deputaţi au votat şi a anunţat lipsa cvorumului şi suspendarea şedinţei.

Deputaţii PSD şi PNL au părăsit, marţi, sala de şedinţe, la sesiunea de vot final în care plenul trebuia să se pronunţe asupra Legii asistenţei sociale, invocând încercarea celor de la putere de a modifica ordinea de zi pentru că nu dispuneau de numărul necesar de aleşi pentru a-şi trece legea.

Decizia deputaţilor PSD şi PNL a fost provocată de propunerea liderului grupului PDL, Mircea Toader, de a vota legile ordinare, care nu necesită majoritate calificată de minimum 169 de voturi şi ulterior pe cele ordinare, care necesită o astfel de majoritate pentru a fi adoptate.

Toader a solicitat preşedintelui de şedinţă, Ioan Oltean, să supună la vot propunerea sa, argumenând că votarea legilor ordinare şi apoi a legilor organice ar duce la evitarea neînţelegerilor în privinţa votului dat.

Plenul Camerei s-a pronunţat prin vot, 151 de deputaţi votând "pentru", 85 "împotrivă", iar trei deputaţi s-au abţinut.

Liderii de grup ai PSD şi PNL, Mircea Duşa şi Călin Popescu Tăriceanu, au luat cuvântul la tribuna Camerei, precizând că grupurile pe care le pezidează vor părăsi plenul dacă nu se respectă ordinea de zi votată în cursul dimineţii.

Reprezentanţii opoziţiei le-au reproşat deputaţilor din arcul guvernamental că uzează de această inversare a legilor la sesiunea de vot final pentru a mai trage de timp până când la plen vor veni destui aleşi astfel încât să poată să îşi treacă legile organice, adică minimum 169 de deputaţi.

După ce parlamentarii PSD şi PNL au părăsit sala, cerând apel nominal pentru a se verifica cvorumul de şedinţă, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a anunţat, de la tribună, că avea de gând să supună votului legea câinilor comunitari, el acuzându-i pe cei din opoziţie că părăsesc sala pentru că le este ruşine de votul lor.

"În loc să recunoaşteţi că nu aveţi numărul necesar de parlamentari pentru a vota legile organice, dumneavostră invocaţi problema cu câinii comunitari", i-a reproşat viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, lui Mircea Toader.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, proiectul legii asistenţei sociale, după dezbateri de două ore, reprezentanţii PSD şi PNL opunându-se acestui act normativ, pe motiv că este un pretext de diminuare în bugetul de stat pe 2012 a cheltuielilor cu asistenţa socială. Votul final urma să fie dat tot în şedinţa de marţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plenul Camerei, suspendat din lipsă de cvorum; legea asistenţei sociale nu a ajuns la vot final.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plenul Camerei, suspendat din lipsă de cvorum; legea asistenţei sociale nu a ajuns la vot final0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei