Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la Suceava la Paris

Cojocul de Straja, pe podium, la o prezentare de modă a designerului Philippe Guilet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cojocul de Straja a ajuns pe podiumul de modă din Capitală, dar şi de la Paris. Câteva ţinute populare, pe care suceveanul Constantin Juravle le-a lucrat pentru designerul francez Philippe Guilet, au fost purtate joi de câteva fotomodele, în cadrul unei prezentări de modă ce a fost organizată la Ambasada Franţei chiar de către designer.

 

Constantin Juravle, aplaudat de Prinţesa Margareta şi de Călin Popescu Tăriceanu

La eveniment au fost invitaţi oameni cu nume ai Capitalei, printre care Prinţesa Margareta şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care l-au aplaudat la scenă deschisă pe cojocarul sucevean Constantin Juravle în momentul în care acesta, însoţit de una dintre fotomodelele îmbrăcate în cojoacele croite de el, a fost invitat în faţa publicului.

„Am fost foarte emoţionat în momentul în care m-au invitat în scenă, la braţ cu acea domnişoară”, a declarat Constantin Juravle.

Cojocarul popular a prezentat la Bucureşti un cojoc alb cu broderie, un mantou cu astrahan, un cojoc şi o fustă din blană albă, o fustă de astrahan cu brâu auriu şi o capă. Toate ţinutele, impecabile, au fost purtate de fotomodele trase prin inel.

La rândul său, Constantin Juravle a venit pe scenă îmbrăcat în straie populare din Straja, lucrate de mână.

De pe podiumul de la Bucureşti, Constantin Juravle va defila şi pe catwalk la Paris, acolo unde este invitat luna viitoare, pentru o nouă prezentare. Philippe Guilet a organizat mai întâi o prezentare cu haine tradiţionale româneşti stilizate, lucrate de meşteri populari de la noi, iar luna viitoare va organiza aceeaşi prezentare şi la Paris.

 

Meşterul sucevean coase de câteva luni haine din blană pentru colecţiile lui Philippe Guilet

La evenimentul de joi, de la Ambasada Franţei, au participat aproximativ 50 de meşteşugari populari din ţară care au colaborat cu designerul Philippe Guilet. Constantin Juravle a fost singurul meseriaş de blănuri din ţară care a participat la prezentarea de modă.

Colaborarea lui Constantin Juravle cu Philippe Guilet a debutat acum câteva luni, când meşterul sucevean s-a trezit acasă, la Straja, chiar cu creatorul de modă, însoţit de alte câteva persoane. „Au venit prima oară şi s-au uitat la ceea ce lucrez, ca apoi, la două-trei luni de zile după, să vină din nou la mine, cu modelele, şi să mă întrebe dacă vreau să le lucrez pentru el. I-a plăcut ce lucrez”, a spus cojocarul. Cei doi au bătut palma, Constantin Juravle s-a apucat de lucru, iar acum a participat şi la prima prezentare de modă în care hainele sale au fost arătate publicului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cojocul de Straja, pe podium, la o prezentare de modă a designerului Philippe Guilet.
 Vizualizări articol: 2015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 16 voturi
Cojocul de Straja, pe podium, la o prezentare de modă a designerului Philippe Guilet5.0516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei