Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentul European recomandă instituirea unui venit minim în statele UE

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (18:03:23)

Parlamentul European a cerut marţi Comisiei Europene să adopte reglementări care să prevadă stabilirea unui venit minim în cadrul UE, pentru a contracara extinderea sărăciei, care afectează zeci de milioane de persoane în spaţiul comunitar, informează AFP.

Rezoluţia, care are caracter de recomandare, propune ca statele UE să fixeze cote minime de venit bazate pe cel puţin 60% din venitul mediu al fiecărei ţări membre. Proiectul prevede şi dezvoltarea serviciilor sociale în toată Europa.

"În 2010, numărul persoanelor afectate de sărăcie era de 116 milioane, adică peste 20% din cetăţenii UE, iar 8% dintre europeni (42 de milioane de persoane) trăiau în condiţii extreme", a declarat socialistul belgian Frédéric Daerden, autorul raportului adoptat de PE.

Potrivit eurodeputatului ecologist francez Karima Delli, instituirea unui venit minim este "un instrument indispensabil" pentru concretizarea obiectivului CE de scoatere a 20 de milioane de persoane din sărăcie până în 2020.

"Sărăcia nu este o catastrofă naturală, nici un flagel biblic, ea este efectul politicilor economice şi sociale proaste care distrug locurile de muncă", afirmă socialistul spaniol Alejandro Cercas.

Însă, doar prin crearea de locuri de muncă nu se evită sărăcia. "Pentru combaterea sărăciei, nu este suficient să rostim discursuri frumoase despre creştere economică şi competitivitate, pentru că, dat fiind că 8% dintre angajaţi sunt săraci, se pare că munca nu înseamnă dispariţia sărăciei", subliniază Delli.

"Această situaţie este incompatibilă cu valorile europene de dreptate şi solidaritate conţinute în tratate", adaugă Daerden.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentul European recomandă instituirea unui venit minim în statele UE.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentul European recomandă instituirea unui venit minim în statele UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei