Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Popa: Am cerut poliţiştilor să fie fermi şi să folosească armamentul atunci când se impune

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (14:49:54)

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, marţi, că a cerut poliţiştilor să fie fermi şi să folosească armamentul atunci când se impune, precizând că îi îndeamnă să înlăture teama că dacă vor folosi armele "se va întâmpla nu ştiu ce" şi îi asigură că nu vor trebui să facă multe rapoarte.

"Îi îndemn la fermitate, să înlăture frica şi teama că dacă vor folosi armamentul se va întâmpla nu ştiu ce. Îi asigur că nu vor trebui să facă multe rapoarte", a spus chestorul de poliţie Liviu Popa, într-o conferinţă de presă în care a vorbit despre cazul de la Mehedinţi, unde o poliţistă a fost înjunghiată cu un cuţit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce intervenea pentru aplanarea unui conflict, iar un coleg al acesteia a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor.

Inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a precizat că încă de la numirea lui în funcţie le-a cerut poliţiştilor să fie fermi.

"Această fermitate se manifestă în foarte multe moduri, iar pe un palier important este folosirea armamentului atunci când se impune. Armamentul nu a fost dat poliţistului pentru altceva. Am avut numeroase întâlniri directe şi prin videoconferinţă în care le-am cerut poliţiştilor, în virtutea prerogativelor, să folosească armamentul", a mai spus Liviu Popa.

Şeful Poliţiei Române a anunţat că atât poliţista rănită în timpul misiunii din localitatea mehedinţeană Poroiniţa, cât şi colegul ei care a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor au fost avansaţi de la gradul de agent la agent principal.

Poliţista a fost înjunghiată cu un cuţit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea mehedinţeană Poroiniţa, unde mersese să aplaneze un conflict. Un coleg al poliţistei a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor, acesta fiind împuşcat în abdomen şi coapse.

Echipajul de poliţie a fost chemat, sâmbătă noapte, de un bărbat, în localitatea Poroiniţa, care anunţa că patru indivizi băuţi încearcă să îl lovească şi să îi vandalizeze autoturismul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspector Nicolae Lohon, la faţa locului a ajuns un echipaj de la Secţia 6 de Poliţie Vânju Mare.

"După încătuşarea unuia dintre agresori, un alt individ, folosind un corp contondent, a înjunghiat-o pe o colegă, poliţistă de 23 de ani. Intenţionând să îl imobilizeze un alt poliţist a executat un foc în plan vertical, persoana respectivă nu s-a supus somaţiei, intenţionând să îl rănească ulterior s-a mai excutat un foc în plan vertical şi alte două două focuri asupra sa. În total s-au tras şapte focuri de armă, trei dintre ele rănindu-l pe agresor", a spus Lohon.

Atât poliţista, cât şi agresorul au fost operaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popa: Am cerut poliţiştilor să fie fermi şi să folosească armamentul atunci când se impune.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popa: Am cerut poliţiştilor să fie fermi şi să folosească armamentul atunci când se impune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei