Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu: Instalaţia de microclimat pentru gazonul de pe Arena Naţională va fi închiriată

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (16:47:06)

Instalaţia de microclimat pentru gazonul de pe Arena Naţională va fi închiriată, iar banii vor fi recuperaţi din chiria percepută celor care joacă pe acest teren, a declarat, marţi, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Instalaţia costă aproximativ 450.000 de euro. Nu avem aceşti bani. Ne gândim să închiriem o instalaţie, asta însemnând cam 3.000-3.500 de euro. Banii pe care îi plătim pentru închiriere îi vom recupera de la cei care joacă pe teren", a spus primarul general al Capitalei.

Sorin Oprescu a precizat că instalaţia care va permite asigurarea microclimatului pentru gazonul de pe Naţional Arena va fi folosită şase luni, din toamnă până în primăvară.

Firma care se ocupă de întreţinerea gazonului Arenei Naţionale a constatat o degradare avansată a suprafeţei de joc şi a recomandat ca pe noul stadion să nu se mai dispute alte meciuri decât cele care au fost deja programate, anunţa FRF, în 9 noiembrie.

Compania respectivă a întocmit un referat pe care l-a înaintat Primăriei Capitalei, ALPAB şi Federaţiei Române de Fotbal, în care se precizeză că pe suprafaţa de joc s-a desfăşurat până în prezent un număr de ore de joc şi de antrenament care a depăşit cu mult durata recomandată, ceea ce a dus la o degradare avansată a gazonului.

La meciul inaugural România - Franţa, disputat în 6 septembrie, în preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Naţională, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprişan, a cedat sub crampoanele fotbaliştilor, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa acesteia. După acest meci, constructorul arenei şi-a asumat înlocuirea gazonului şi a optat ca lucrarea să fie făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.

UEFA a remis, la mijlocul lunii septembrie, un raport cu privire la starea gazonului Arenei Naţionale, conform căruia peluza stadionului din Bucureşti va avea nevoie de o reînnoire majoră în primăvară şi în care s-a recomandat ca terenul să nu găzduiască meciuri cu 10-12 săptămâni înaintea disputării finalei Ligii Europa, programată la 9 mai 2012.

Ţinând cont de apropierea iernii, specialistul la care a apelat UEFA a mai recomandat achiziţionarea unei instalaţii de iluminare artificială a gazonului care să combată lipsa luminii naturale, amplificată de arhitectura închisă a arenei bucureştene.

Cu o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, Arena Naţională a fost inaugurată pe 6 septembrie. Iniţial, noua arenă ar fi trebuit să fie inaugurată pe 10 august, cu un meci amical între reprezentativa României şi cea a Argentinei, însă partida a fost anulată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu: Instalaţia de microclimat pentru gazonul de pe Arena Naţională va fi închiriată.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu: Instalaţia de microclimat pentru gazonul de pe Arena Naţională va fi închiriată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei