Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Transporturilor spune că se va lucra la autostrăzi şi pe timpul iernii

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (18:51:24)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, marţi, la Geoagiu, judeţul Hunedoara, unde a inaugurat şantierul de construcţie a lotului 1 al autostrăzii Orăştie - Sibiu, că se va lucra la autostrăzi şi pe timpul iernii acolo unde lucrările pot fi executate la temperaturi scăzute.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a inaugurat, marţi, la Geoagiu, judeţul Hunedoara, şantierul de construcţie a lotului 1 al autostrăzii Orăştie - Sibiu, care face parte din Coridorul Pan-european IV Nădlac - Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boagiu a declarat că pentru prima oară constructorilor de autostradă din România li se cere să lucreze şi pe timpul iernii.

"Intrăm într-o perioadă nouă, o eră nouă aş spune, pentru că decizia pe care am luat-o este cea de a lucra şi pe timp de iarnă acolo unde avem lucrări care pot fi executate la temperaturi scăzute. Apreciez mobilizarea multora dintre constructori care deja identifică soluţiile tehnice să putem să lucrăm la -1,-2, -3 şi chiar la - 8 grade Celsius", a spus Boagiu.

Ea a stat de vorbă cu directorul de proiect de la lotul 1 al porţiunii de autostradă Orăştie - Sibiu, Marius Mitrofan, şi i-a spus că deja alţi constructori au făcut teste de turnare a asfaltului la - 8 grade Celsius şi rezultatele au arătat că se poate lucra.

"O companie a testat asfalt la - 8 grade Celsius. Au făcut testele ai noştri de la calitate şi a ieşit foarte bine, deci nu avem nicio problemă să stăm peste iarnă", a spus ministrul Transportului.

Mitrofan i-a răspuns că o să fie "un singur anotimp în construcţii".

Întrebat dacă se poate lucra la temperaturi sub limita îngheţului, Mitrofan a spus: "Sunt lucrări cu specific pe timp friguros. Există un normativ care permite acest lucru. Nu pot să spun că se poate lucra la - 30 de grade Celsius, dar în anumite condiţii se pot executa lucrări, terasamente la aceeaşi calitate ca şi în perioada călduroasă".

Lotul 1 al autostrăzii Orăştie - Sibiu traversează judeţele Hunedoara şi Alba, având o lungime de 24,11 kilometri.

Lucrarea este contractată în asociere de compania Strabag şi are ca termen de execuţie luna aprilie a anului 2013.

Lotul 1 al autostrăzii Orăştie - Sibiu porneşte de la nodul Orăştie şi se întinde până la nodul rutier Sebeş Vest.

Contractul de proiectare şi execuţie al acestui tronson se ridică la 551.041.792,37 de lei (fără TVA), dintre care 468.385.523,51 lei contribuţia Comisiei Europene şi 82.656.268,86 lei contribuţia Guvernului României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Transporturilor spune că se va lucra la autostrăzi şi pe timpul iernii.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Transporturilor spune că se va lucra la autostrăzi şi pe timpul iernii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei